Aniston

Mycoplasma genitalium

Gir baghjul til den goe gamle Gonnoré

Kønssygdomme var i mange år så godt som forsvundet fra vores vokabularium, desværre er det nu på tilbagetog og det hurtigt.
Mycoplasma genitalium
Dem som man før skulle bekymre sig om som Gonnoré og Syfilis er også overhalet af nye og andre kønssygdomme som Klamydia.

Nu har forskerne fået øjnene op for endnu en kønssygdom som ligner Klamydia meget, men desværre er den meget mere hårdnakket og værst af alt, så kan den ikke behandles med penicillin dog med andre former for antibiotika.

Mycoplasma genitalium er det officielle ord for den. Og en af de ting som gør denne kønssygdom så farlig, er at den smittede i de fleste tilfælde ikke får nogen symptomer. Det vil sige at man derfor meget ofte vil føre smitten videre uden at være klar over det. Som altid findes der kun ét virkeligt effektivt middel hvis man vil beskytte sig og det er det gode gamle kondom.

Endnu ved forskerne meget lidt om sygdommen, således er det endnu ikke afklaret hvad de langtreækkende konsekvenser er. Et skrækscenarie kunne være impotens og barnløshed.

Mycoplasma genitalium forårsages som sagt af en bakterie, som i ligner klamydia meget. Den kan sidde i urinrøret eller i skeden (på livmoderhalsen). Den findes i kønssekreter som sperm, præsperm og skedesekret og overføres, når disse kommer i forbindelse med slimhinderne. Det vil på dansk sige at det smitter ved samleje. Hvorvidt det også smitter ved oral og analsex er endnu uvist. Skulle man være blevet smittet og være en af de få som oplever gener vil de vise sig efter en til to uger efter og komme i form af udflåd, svie ved urinladning eller underlivssmerter.

Så tøser frem med de gode gamle kondomer igen...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce