Aniston

Muskelhunde

Er det i virkeligheden farlige hunde, som vi skal være bange for?

Vi har alle sammen hørt nogle af de forfærdelige skrækhistorier, som handler om farlige muskelhunde, som angriber og bider uskyldige mennesker. Men er muskelhunde virkelig så farlige som medierne og folk gør dem til?
Muskelhunde
I det sidste stykke tid har
De interviewer hunde-psykologer samt andre kloge mennesker, og får dem til at fortælle hvor farlige og angrebslystne disse muskelhunden er, hvilket resulterer i at almindelige mennesker får en skræk for disse hunde.

Men de glemmer bare at fortælle, at alle hunde kan finde på at angribe og alle hunde kan blive farlige, også en lille selskabshund.

En lille selskabshund har dog ikke ligeså mange fysiske kræfter som muskelhunde, og derfor opstår der ikke særligt mange dødelige uheld, men der har været op til flere episoder. Disse episoder bliver dog ikke blæst ligeså meget op i medierne, da det ikke giver ligeså mange læsere som når det er en muskelhund det handler om.

Problemet med muskelhunde er, at de kræver en ekstra indsats i forhold til en "normal" familiehund. De kræver nemlig en konsekvent opdragelse af en erfaren ejer, som har sat sig ind i hundens egenskaber og som ved hvad ordentlig aktivitet og træning er.

Der har været en stor stigning i muskelhunde slagsmål, angreb, etcetera. Det skyldes at disse hunde på grund af deres fysiske styrke er tiltrækkende for det, jeg vil vove at kalde "de forkerte personer". For i de forkerte hænder og uden den rigtige opdragelse, så kan disse hunde blive en dødbringende kampmaskine, og det er her flere uheldige episoder opstår.

Der er desværre nogen som træner deres hunde op til kamp, som lærer dem, at de ikke skal stoppe før døden indtræffer og som derved bruger deres hunde som potensforlænger.
ANNONCE
Muskelhunde
Men det er jo heldigvis langt fra alle der er sådan. Der findes ufattelig mange mennesker og familier med børn, der har disse hunde som familiehunde, hvor disse "farlige" hunde er ligeså kærlige og søde som en hver anden lille familiehund, men sådanne historier hører man desværre ikke om, medierne kører altid i det dårlige, det er jo der pengene er.

Men det er noget af en skam at de kun får folk til at høre den ene side, for når de gør det, så er det jo nemt at jage en skræk i livet, på lille Hr. og Fru. Danmark.

Selvfølgelig er det ikke kun hundeejerne, der har hele skylden, ligesom med mennesker så bliver der også født brodne kar hos hunde, så uanset hvor meget kærlighed og træning en hund får, så er der en lille procentdel hunde, som bare aldrig vil blive helt "normale". Dette er ikke kun hos muskelhunde, nej, dette gælder alle hunderacer, det glemmer folk bare i deres heksejagt mod muskelhundene.

Hvorfor fortæller medierne ikke, at Staffordshire Bull Terrieren også kendt som "The Nanny dog" er blevet kåret som årets familiehund i England?

Hvorfor fortæller medierne ikke, at Amstaffen i USA bruges som terapihund for ældre og syge mennesker? Samt bruges som blindehunde?

Se, medierne har travlt med deres skræmme kampagner, men de glemmer bare at fortælle de gode ting.

I gamle dage blev pudlen faktisk brugt som jagthund og den har også et "jagtinstinkt" i sig, nøjagtig ligesom alle andre hunde. Burde der ikke også køres skræmmekampagner mod den også?
ANNONCE
Muskelhunde
Hvis man skal lave skræmmekampagner hver gang der opstår et hundeslagsmål, eller hvis der sker et uheld mellem hunde og mennesker, ja så ville vi gå en noget trist fremtid i møde, for så ville der ikke være nogen hunde tilbage i lille kære Danmark.

Det vi burde gøre er ikke at gøre disse hunde ulovlige, men derimod burde der strammere love og regler om køb og ejerskab af disse hunde, men det sker nok desværre aldrig - men man har vel lov at håbe alligevel.

Jeg vil slutte af med en lille historie, jeg fik fortalt af en jeg kender, som har en Hovawart og en Amerikansk bulldog:

"Min mor (en dame på 54 år) kommer gående med begge mine hunde. En mand kommer gående forbi, kigger skræmt på "LeeLoo" (den amerikanske bulldog) og udbryder: "Åh, er det ikke en af de dersens farlige hunde?" Hvorpå min mor, lige så koldt svare: "Nej", hun er bare født grim og det kan hun vel for h******* ikke gøre for!"

Så skal vi stoppe heksejagten på disse muskelhunde, og så lade være med at skære disse hunde samt deres ejere over med en kam, for det er trods alt stadig størstedelen af disse muskelhunde, som er dejlige familiehunde og som bliver opdraget ordentligt.
ANNONCE
Del

Seneste nyt