Aniston

Murphy's lov

If anything can go wrong, it will

Vi har alle på et eller andet tidspunkt påstået, at nu kan tingene da ikke blive værre, men hver gang denne påstand bliver bragt på banen, så bliver det naturligvis værre - Murphy's lov i en nødeskal.
Murphy's lov
Vi har alle oplevet dage, hvor alt er gået skævt fra vækkeuret ringede - hvis det overhovedet ringede. Det er sådan nogle dage, hvor man er af den overbevisning, at man skulle have været blevet i sengen. Disse dage går under betegnelsen "Tycho Brahes dage".

"Tycho Brahes dage" er et bevis på, at Murphy's lov i den grad eksisterer: "Alt der kan gå galt, vil gå galt". Om det så er vækkeuret, der ikke ringer, eller at bilen bryder sammen midt på motorvejen.

Humøret er ikke ligefrem positivt, når man har en af de dage, og det kommer heller ikke bag på en, hvis sikringerne springer, og alt det, man lige har siddet og skrevet på computeren, så forsvinder for aldrig at vende tilbage igen. Uheldene vil ingen ende tage.

Det er som om, at Murphy's lov er en selvopfyld-ende profeti i visse typiske situationer.

Et eksempel kan være, når man ifører sit legeme lyse beklædningsgenstande og bringer sig indenfor en radius af cirka en meter eller mindre fra føde-varer, indeholdende tomat, så sker det så sikkert som amen i kirken, at dele af den tomatholdige fødevare overføres til den lyse beklædningsgen-stand, især hvis beklædningsgenstanden er nyind-købt.

Pludselig er man forvandlet til et motorisk diskvalificeret væsen, og lige gyldigt hvor mange gange man laver sådan et nummer, så får man hverken styr på motorikken eller bliver klogere.

Et andet eksempel er hvis man skal i byen. Man kommer for eksempel sent hjem fra arbejde og har en aftale om, at man skal mødes med en veninde inde i byen. Man tager et bad og skal lige sætte håret. Men i løbet af ingen tid forvandles man til et utålmodigt væsen. Man kan på ingen måde få sat håret. Tiden går, og man bliver mere og mere forsinket og reglen: "Alting tager længere tid, end du tror" træder i kraft.

Murphy's lov

 • Intet er så nemt, som det ser ud til.


 • Alting tager længere tid, end du tror.


 • Alt der kan gå galt, vil gå galt.


 • Hvis der er mulighed for at flere ting kan gå galt, vil den ting, der vil forårsage mest skade, være den ting, der går galt.

  Følgelig: Hvis der er et tidspunkt, hvor det vil være specielt slemt, at den ting går galt - så vil det ske på det tidspunkt.


 • Hvis der er noget, der ikke kan gå galt, så går det alligevel galt.


 • Hvis der er fire måder, hvorpå en procedure kan gå galt, og man forudser dette, så vil en femte og uforudset måde øjeblikkeligt forekomme.


 • Når ting bliver overladt til sig selv, vil de gå fra at være dårlige til virkelig dårlige.


 • Hvis alt ser ud til at gå godt - så har man tydeligvis overset et eller andet.


 • Når du har sat dig for at lave en bestemt ting, er der noget andet, der må gøres først.


 • Enhver løsning avler nye problemer.


 • Har du oplevet Murphy's lov træde i kraft?
ANNONCE
Del

Seneste nyt