Aniston

Mrs. Henderson Presents

Engelsk når det er bedst

8 ud af 6 stjerner
Sang, dans, god musik, teater, soldater, en isbjørn, nøgne kvinder, herlig humor og en mand med andre tilbøjeligheder end kvinder - dette er bare nogen af de ting man kan opleve i filmen "Mrs. Henderson Presents".
Mrs. Henderson Presents
Da Laura Henderson arver en mindre formue fra sin mand, beslutter hun sig for at genåbne et gammelt teater i Londons West End under navnet "The Windmill Theatre".

Mrs. Henderson aner absolut ingenting om, hvordan man driver et teater, så hun hyrer en manager: den legendariske og professionelle Vivian Van Damm.

Vivian Van Damms idé om en "Revuedeville", eller nonstop underholdning, er aldrig set før og kører for udsolgte huse... lige indtil de andre teatre begynder at kopiere idéen. Så bliver det Lauras tur til at være kreativ, og hun får idéen til at lade nøgne piger indtage scenen.

Herefter går jagten i gang. Der skal findes de helt rigtige piger med det helt rigtige 'talent' ( - i den helt rigtige størrelse).

Autentisk historie

Historien om Mrs. Henderson og "The Windmill Theatre" er bygget på en sand historie. Hun købte stedet, der havde fungeret som biograf i nogle år, i 1931 og hyrede arkitekten Howard Jones til at genskabe interiøret til et lille teater. Men teatret havde ingen succes, så det gik tilbage til at vise film.

Kort tid efter kom Mrs. Hendersons nye manager, Vivian Van Damm, på idéen med at lave en nonstop musical, og den 3. februar 1932 åbnede den første af de siden så berømte Revuedeville'er.

Det var imidlertid heller ikke nogen umiddelbar succes, og teatret tabte 20.000 pund, som på daværende tidspunkt var en formue. Langsomt blev det dog en publikumssucces og opnåede sågar så voldsom en popularitet, at de andre teatre kopierede idéen.

Det kunne mærkes på billetsalget, som svandt kraftigt med konkurrencen fra de øvrige teatre, men da Mrs. Henderson og Vivian Van Damm besluttede sig for at kopiere det succesfulde Moulin Rouge i Paris med nøgne piger på scenen, steg billetsalget markant.

Windmill Teatret var det eneste, som forblev åbent under krigen (med undtagelse af 12 påtvungne dage fra den 4.-16. september i 1939), hvorved de gjorde sig fortjent til sloganet "vi lukkede aldrig!".

I dag huser Windmill teatrets gamle lokaler en stripklub.

Hylende morson

"Mrs. Henderson Presents" er en hylende morsom film, der viser sider af det engelske samfund, som man ikke ser så tit, hvilket i grunden er synd. Selvom genren egentlig er drama, så er filmen krydret med som mange skæve personligheder og humor, at man ikke kan andet end at grine fra start til slut.

Judi Dench der spiller rollen som "Mrs. Henderson" forstår at levere en meget overbevisende præstation - ja man fristes til at sige, at hun er som skabt til rollen; og sammen med Bob Hoskins, der spiller "Vivian Van Damm" formår hun virkelig at vise hvad hun kan som skuespiller.

Dette er absolut en film, der kan anbefales og hvis ikke man er til nøgne kvinder, så kan man altid nyde den herlige Will Young.

"Mrs. Henderson Presents" har premiere den 25. november 2005.
ANNONCE
Del

Seneste nyt