Aniston

Motorcykelferie

Den frie ferieform

Hvis du har lyst til at prøve noget andet, end de sædvanlige ungdomsbusrejser og charterferier, der er planlagt ned til mindste detalje, og du er så heldig, at du eller en af dine venner har en motorcykel, skulle du prøve at tage på motorcykelferie.
Motorcykelferie
Valg af rejsemål
Det lyder fedt at kunne sige, at man har kørt jorden rundt på motorcykel. Det er sikkert også rigtig fedt - men enormt dyrt og tidskrævende.

Når du skal vælge dit rejsemål, er det vigtigt, at du tænker grundigt over dine og din rejseledsagers prioriteter. Skal det være selve køreturen eller målet, der er vigtigst? Kan I holde ud at køre længe, eller er det nok at køre til Sverige? Vil I have varme eller kulde? Tør I køre på de tyske motorveje eller i Alperne?
Vær ærlige over for jer selv og hinanden, det får I den fedeste ferie ud af.

En mulighed hvis I gerne vil langt væk, men ikke gider at køre så langt, er at flyve til destinationen og så leje motorcyklen på selve rejsemålet. I mange lande er det billigt, og det kan relativt let undersøges på nettet.

I realiteten burde det være muligt at køre alle steder hen, men undersøg alligevel vej- og vejrforhold, samt om man skal være en bestemt alder for at køre motorcykel i det pågældende land. Camping- og hotelforhold er også en god idé at kaste et blik på, inden I kører ud i det blå.

Udstyr
Hjelmen er selvfølgelig uundværlig, da den er lovpligtig, men også motorcykeltøj, handsker og støvler kan anbefales. Ikke nok med at det kan redde dit liv, hvis du falder, det holder også regn og vind ude.

Tal gerne med en ekspert på området (kan findes på nettet eller i en butik der forhandler udstyr), for det er ærgerligt at give en masse penge for lædertøj, hvis dine behov i virkeligheden var bedre dækket af textiler.

Tilbage er der kun at ønske dig en rigtig god rejse. Det er en fed fornemmelse, lidt som at flyve, og langt hen ad vejen holder illusionen om motorcyklens store frihed faktisk.

Bare husk at passe på dig selv, og tænk før du handler - for som bekendt er motorcyklen både et af de fedste, men samtidig også et af de farligste køretøjer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce