Aniston

Mor og far betaler ferien

Forældre betaler i stor stil ferien for deres voksne børn.

Mor og far betaler ferien
Alderen har for længst passeret de 18, kørekortet er i hus, og børneværelset er skiftet ud med egen adresse.

Men når regningen for ferien skal betales, er det tilsyneladende stadig mor og far, der ofte punger ud. 
 
Mere end hver tiende (15 pct.) dansker oplever, at forældre eller svigerforældre giver et økonomisk tilskud til ferien uden selv at skulle med på den. Og det er særligt unge under 30 år, der får ”feriepenge”. Hele 35 pct. af de 18-29 årige har således fået økonomisk tilskud til ferien af forældre/svigerforældre.  
 
Det viser en undersøgelse om danskernes rejsevaner foretaget af hotelbookingportalen Hotels.com blandt 1.189 danskere.  
 
Selv de 40-årige får støtte hjemmefra
Voksne danskere får således i stort omfang økonomisk hjælp af deres forældre, når ferien skal bestilles. Men det er tilsyneladende ikke kun den yngre del af befolkningen, som har brug for hjælp hjemmefra.

Ifølge undersøgelsen har 22 pct. af de 30-39 årige og mere end hver tiende (13 pct.) af de adspurgte mellem 40-49 år til tider fået et økonomisk bidrag fra forældre eller svigerforældre uden, at disse selv har været med på rejsen.  
 
”Selvom der konstant er fokus på en slunken privatøkonomi, så er rejser efterhånden blevet et basiskrav for mange danskere. Men for nogle, eksempelvis voksne studerende, kan det være svært at få råd til ferien, og så er det helt naturligt at forældre hjælper deres voksne børn økonomisk i det omfang, de kan. Herudover er et tilskud til ferien jo en yndet gave – uanset beløb,” fortæller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce