Aniston

Mona's hjerte

Sidste nye udgivelse fra forlaget DarkLights

Monas Hjerte er sidst udgivne bog fra det mønske forlag DarkLights, og debut for den sjællandske forfatter Irse Kræmer.
Mona's hjerte
Egentlig er Monas Hjerte ret hurtigt beskrevet. Hovedpersonerne er et par, og handlingen deres turbulente forhold fra start til slut. Mona går i 3.G, er enebarn med forældre som tit og ofte, uden omtanke, lader hende forstå, at hun egentlig ikke er ønsket. Kærlighed og berøring er fremmedord, og hun er måske af den grund klassens naturlige outsider. Hendes eneste ven er Emil, den smukke bøsse som må holde sine tendenser hemmelige, fordi det for hans familie ville være intet mindre end en skandale. Med både ømhed og masser af tålmodighed, får Emil Mona til at tro på, at hun er smuk både udvendig som invendig.

Så da den endelige eksamen er overstået, er det en næsten modig og udadvendt Mona, der deltager i afslutningsfesten. Men alt går galt. Mona der ikke er vant til at drikke,  bliver alt for fuld og må overgive sig, for efterfølgende at blive puttet i seng af venindens onkel, den lægestuderende Peter.  Da hun dagen efter så får overbragt nyheden om Emils selvmord, bryder hendes verden sammen. Peter tyer til sine lægekundskaber, og giver hende beroligende midler. Efter flere dage i en døs, vågner hun op og ser at Peter sidder ved hendes side. Uden ret mange ord knytter de to et forhold.
ANNONCE
Mona's hjerte
Men deres fohold er ikke uden problemer. Peter som er barn af en voldelig og tyrannisk far, bliver efter farens død misbrugt af sin mor, og lever et voksenliv fyldt med indre dæmoner. Disse gør ham både overmåde mistroisk og til pillemisbruger. Mona på den anden side kæmper med hendes egne spøgelser fra en kærlighedsløs barndom.

Dette kunne være opskriften på en fantantisk roman, og Irse Kræmer er da også en ret habil forfatter, men desværre er romanen mildt sagt kedelig og ekstremt langtrukket. Først i sidste tredjedel af bogen kommer der en smule omdrejninger i handlingen, men den blver lidt ødelagt af forudsigeligheden i handlingen. En anden ting som flere gange irriterede mig, var den ukorrekte reseach i historien. I den sidste halvdel af romanen flytter Peter og Mona til Spanien, og mange læsere ville muligvis ikke lægge mærke til nuancerne, men har man som jeg boet længe i landet og kender det, springer fejlene en i øjnene, og bidrager til at troværdigheden hurtigt falder.

Irse Kræmer har helt sikkert potentialet til at blive en god fortæller, så det bliver spændende at se hvad hun kommer med næste gang. Hendes debut derimod er og bliver ikke min kop te.

Forlag: darklights.dk
Pris: 249,-
Udgivet: 2008
ANNONCE
Del

Seneste nyt