Aniston

Mørke

Ingen bør dø alene

9 ud af 6 stjerner
"Mørke" er en film, man bestemt ikke må gå forbi. Gys, spænding, drama, kærlighed - ja der er noget for enhver smag. Og om ikke andet kan man altid beundre skuespillernes flotte præstationer.
Mørke
Jacob, Nikolaj Lie Kaas, er journalist og på orlov for at skrive en bog. Da hans elskede, invalide søster, Julie, på sin bryllupsnat begår selvmord under mystiske omstændigheder, kaster Jacob sig ud i sin egen personlige efterforskning.

Søsterens nylige mand - spillet af Nicolas Bro - har lyn hurtigt efter begravelsen slået sig ned i Jylland i en lille flække ved navn Mørke. Og dér kan alt ske...

Især, da Jacob finder ud af, at hans forhenværende svoger er på vej op ad kirkegulvet igen.

Udover Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro medvirker Laura Drasbæk, der spiller Jacobs kæreste, Nina; Lotte Bergstrøm, der spiller Jacobs invalide søster, Julie; og Lærke Winther Andersen, der spiller Hanne.

Instruktøren Jannik Johansen, der blandt andet står bag succesfilmen, "Rembrandt", fra 2003, har sammen med Anders Thomas Jensen formået at skabe en knivskarp og intenst uhyggelig, psykologisk thriller, der sidder i ens underbevidsthed et godt stykke efter, man forlader biografsæderne.

"Mørke" med undertitlen "Ingen bør dø alene" er en utrolig spændende film, som man bliver fanget af fra første sekund. Man lever sig ind i hovedpersons frustrationer over søsterens bryllup, død og svogerens hurtige flugt til Jylland.

Man sidder med en masse spørgsmål, men jo længere man kommer ind i filmen, jo mere får man svar på, og det er først, når de 125 minutter, som "Mørke" varer, er overstået, at alle brikkerne falder helt på plads.

Det er med glæde, at jeg kan sige, at det er den første film, jeg i lang tid har set, hvor jeg ikke på noget tidspunkt mister koncentrationen. Altså sagt med andre ord, så er der intet tidspunkt, hvor filmen går i tomgang.

Hvis man er til en god spændings- og gyserfilm, ja vel at mærke den psykologiske af slagsen, kan jeg kun anbefale denne film.

"Mørke" har premiere fredag den 7. oktober 2005 i alle landets biografer.

ANNONCE
Del

Seneste nyt