Aniston

Moar! - Sådan får du hvilepuls i hverdagen

Bibel til dig, der har et, to eller syv børn.

5 ud af 6 stjerner
Charlotte Højlund og ungerne, som bogen i høj grad (også) handler om. - Moar! - Sådan får du hvilepuls i hverdagen Charlotte Højlund og ungerne, som bogen i høj grad (også) handler om.
Småbørnsforældre har travlt! Meget travlt! De arbejder (minimum) fuld tid, skal hente unger senest kl. 17, nå at handle, lave mad, bade og putte - alt sammen i rekordfart! Og er du medlem af en småbørnsfamilie, så ved du udemærket, hvordan det hænger sammen.

Men nogle familier klarer det hele bedre og nemmere end andre. Det er ikke, fordi de er dårligere forældre. De formår bare at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Charlotte Højlund er del af sådan en familie. Og hun har ikke bare et eller to børn som de fleste af os andre. Nej, hun har intet mindre end syv (!!) unger fordelt over mange forskellige aldre og to parforhold.

Slip idealer
Med syv børn burde Charlotte ikke have tid til meget andet end at hente og bringe, bage rugbrød og klare opvasken. Men faktisk har Charlotte og hendes familie lige netop en hverdag, der hænger sammen, fordi hun har indset, at hun ikke kan klare det hele - i hvert tilfælde ikke selv. 

Hun har givet slip på idealerne og inddrager desuden sine børn i hverdagens udfordringer. På den måde får hun og resten af familien det hele til at fungere - på deres helt egen måde. Men uden at gå (alt for meget) på kompromis.

Opskrift på et nemmere familieliv
I "Moar! Sådan får du hvilepuls i hverdagen" deler Charlotte Højlund sin opskrift på et fungerende hverdagsliv.

Og det er gennemprøvede opskrifter, idet hun formår at jonglere en hverdag med syv børn i alderen 1/2 år til 17 år.

Men hun løfter ingen pegefingre. Tværtimod så fortæller hun meget ærligt, hvornår hun springer over, hvor gærdet er lavest, og hvordan hun har givet slip på mange af de idealer, som vi forældre stiller op for os selv.

På den måde er "Moar! Sådan får du hvilepuls i hverdagen" en meget ærlig fortælling helt uden løftede pegefingre og forstokkede idealer, og det er forfriskende! 

Og rigtig mange af os forældre, der sommetider løber rundt som hovedløse høns i håb om at klare det hele selv, kan helt klart lære noget af Charlotte Højlund og hendes familie.


Charlotte Højlund (f. 1967) mor til syv børn i alderen ½ til 17 år. Uddannet journalist og p.t. jordemoderstuderende. Har gennem de seneste ti år arbejdet som journalist på flere landsdækkende medier, blogget på navlestreng.dk og er i dag fast klummeskribent på 24Timer, hvor hun skriver om familieliv.


"Moar! Sådan får du hvilepuls i hverdagen" er skrevet af Charlotte Højlund og udgivet af Rosinante&Co. den 30. marts 2012. ISBN: 978-87-638-2067-7
ANNONCE
Del

Seneste nyt