Aniston

Moaaaar...!

Er du mere mor end kæreste?

Moaaaar...!
"Har du husket din tegnebog? Og husk nu, at du skal til tandlægen i morgen! Er du nu sikker på, at det er en god ide at tage det der tøj på - der er jo lidt køligt udenfor".

Ja, måske kan du nikke genkendende til, at din mor har sagt nogle af disse sætninger, men siger du dem også til din kæreste? Nogle kvinder gør. Måske er du endda så irriterende, at du lægger små huskesedler rundt omkring til din kæreste, så han ikke lige glemmer at...

Det er grumt at høre på, når en kvinde behandler sin kæreste som et barn, og det kan ofte virke helt uforståeligt, hvorfor hun gør det. Man tænker jo, at manden da er voksen, og derfor ikke burde have kæresten til at minde ham om, at han f.eks. skal huske at klæde sig varmt på.

Generelt er der ikke noget galt i at ville hjælpe sin kæreste lidt, men når kvinden i forholdet begynder at gå ud fra, at fyren ikke kan finde ud af det meste selv, så er den gal. Man har jo selvfølgelig lyst til at forkæle den, man holder af fra tid til anden, og det er jo bare skønt, men "moaaar-tendensen" er mere end bare lyst til at forkæle, det er manglende tiltro til fyren. Dette må da være et tegn på, at ikke alt er helt, som det burde være i forholdet. Her hentydes til det indbyrdes forhold/magtbalancen/respekten.

I starten vil manden måske irritere sig over det, men med tiden vænner han sig måske til det - medmindre forholdet selvfølgelig stopper inden. Denne udvikling gør blot ondt værre, idet "man jo får, hvad man gør sig fortjent til".

Altså, hvis man behandler fyren som et ukompetent menneske, så bliver hans opførsel også derefter. Dog kan det også godt være, at han bliver vred, idet han føler, at der ingen tillid er til hans evner som voksen mand. Dette kan nemt være den faktor, der ødelægger forholdet.
ANNONCE
Moaaaar...!
Hvorfor opfører nogle kvinder sig sådan? Eftersom mange kvinder ikke er særlig selvstændige, så kommer det til at betyde alt for dem, at andre elsker dem. At være moderlig er en kvindelig dyd, som får os til at føle os betydningsfulde - vi føler det er noget unikt, som vi kan give andre. Så når en kvinde "leger" mor, så er det fordi, hun længes efter at føle sig elsket af sin kæreste. Desuden giver det hende en følelse af at være en god kvinde - et godt menneske, fordi hun hjælper andre.

Hvad der undrer mig mest ved dette emne er, hvordan en fyr kan tænde på en kvinde, der opfører sig sådan! Der findes jo faktisk mænd, der har det helt fint med at blive behandlet som et barn, men hvordan kan det være muligt at have et velfungerende sexliv ved siden af? "Det er søøørme en fin lille tissetrold, du har der, hva" lille skat!" eller "Skal vi liiige se om lille Peter gider komme ud at lege lidt Titte-buuhhh?". Disse sætninger er selvfølgelig meget overdrevet, men de demonstrerer pointen.

Kan en mand godt dyrke sex uden at føle sig mandig/maskulin? Eller tænker han bare: "Fuck det om hun snakker som en anden babysitter, bare jeg får noget!"?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce