Aniston

Mit livs omvej

En gribende historie om at blive fanget i moonbevægelsens kløer og slippe derfra

Martin Herbst ofrede i gymnasietiden familie, venner, uddannelse og en lovende sportskarriere for at blive en del af bevægelsen.
Mit livs omvej
Nu er Martin Herbst sognepræst ved Korsvejskirken på Amager og foredragsholder. Han holder blandt andet foredrag om sin tid i Moon-bevægelsen og sekterisme. Første gang han optrådte i medierne, var da han efter sit brud fra Moon-bevægelsen, gennemførte sit teologistudium på mindre end 3 år og med et snit på 13.

I første omgang virker Mit livs omvej som det evindelige pladder man bliver slæbt igennem i dokumentarer og skolefilm. Men som min gamle mormor altid siger, "Man skal ikke skue hunden på hårene", og i denne omgang får hun endnu engang ret.

Mit livs omvej er meget mere end det. Man sidder og læser og mentalt er man bare dér, lige i nakken på forfatteren og "med-oplever" alt hvad han gennemgår i bogen.

Godt nok er bogen en klassisk omvendelseshistorie, der hylder sandheden og livet.

Den følger Martin Herbst vej fra at konvertere til Moon-bevægelsen og arbejde sig til en højtplaceret stilling. Der er sat stor fokus på hvordan han kæmper sig ud af sekten, da han finder ud hvordan de udnytter mennesker og misbruger deres penge.

Hans oplevelser fører ham tilbage til livet, hvor han pludselig er et helt menneske igen. Han vedkender sig livet indenfor Moon-bevægelsen og bringer læserne ud i de yderste afkroge. Ikke kun af sekten, men også tilværelsen og omvæltningen i hans liv, både åndelige og geografiske. Man oplever de enorme nedture men også de største øjeblikke af lykke på hans rejse.

Bogen fortæller også andet end de sædvanlige stærke fordomme om medlemmerne af Moon-bevægelsen som uskyldige stakler, eller ondsindede ledere, fysisk tilbageholdelse og hjernevask. Martin Herbst har, gennem sine 22 år, i Moon-bevægelsen helt andre oplevelser, end hvad fordommene dikterer.

Bogen fremstiller sekten som et ødelæggende væsen der har udgangspunkt i et begavet og indsigtsfuldt menneskes egne erfaringer og oplevelser i Moon-bevægelsen.

Bogen er trykt hos Lindhart og Ringhof, den er allerede udkommet og vejledende udsalgspris er 299,-
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce