Aniston

Miss Perfect

Begå fejl - man lærer intet af at være perfekt.

4 ud af 6 stjerner
Hvorfor vil kvinder så gerne være perfekte - og hvilke konsekvenser har det? I bogen "Miss Perfect" giver Ida Auken, Anja Camilla Alajdi, Lotte Garbers, Emilia van Hauen og Randi Laubek deres bud på, hvorfor det perfekte ikke altid er perfekt.

ANNONCE
Miss Perfect
Hvad er det, der gør teenage-piger syge med bulimi og selvmordstrang? Hvorfor spiser kvinder i deres bedste alder lykkepiller for at holde livet ud? Hvad er det, der gør en succesrig karrierekvinde fra den fineste familie til kokainmisbruger? 

Ifølge Pernille Schnoor, der er forfatter til bogen "Miss Perfect" lever vi i en kultur, hvor alle forsøger at opnå det perfekte. Bladene viser hjem, der er stylede, og som vi tror, at vi selv kan få, hvis vi bare tjener penge nok. På tv hører vi om kvinder som Oprah Winfrey, som er handlekraftige og succesrige.

Men det perfekte liv har en bagside. For perfektionister har en langt større risiko for at få et liv, der langt fra er perfekt.

Perfektionister ser selv små fejl som katastrofer og har også en mindre fleksibel forståelse af tingene, hvilket betyder, at de har sværere ved at klare de naturlige forandringer, som altid vil være der - og det er noget af det, der kan føre til angst og usikkerhed.  

De udadtil perfekte kvinder
I bogen "Miss Perfect" giver fem kendte kvinder deres bud på, hvorfor kvinder gerne vil være så perfekte.

De er selv kvinder, der optræder i medierne, de har spændende jobs, rigtige meninger, et godt udseende osv. På mange måder er de kvinder, som vi andre ser op til og måske er lidt misundelige på. Det interessante er derfor også, hvad de selv siger til det. Har de et perfekt liv og stræber de efter det?

I bogen medvirker kronprinsesse Marys stylist Anja Camilla Alajdi, forfatter Lotte Garbers, politiker og teolog Ida Auken, sociolog og forfatter Emilia van Hauen og sangerinden Randi Laubek. 

Forfatteren Pernille Schnoor har selv en ph.d. i brand management og er uddannet cand. comm. Hun blev i 2009 valgt ind i Hørsholm Kommune for socialdemokraterne og er formand for Børne- og Skole-udvalget. Hun har tidligere skrevet bogen "Brand Commitment - hvorfor investere i dit brand".  

Et kendt gear
Hvis man er typen, der stryger sine karklude, fordi man aldrig ved, hvornår veninden komme rpå besøg og forventer nystrøgede karklude, så vil man sikkert synes, at man får noget ud af bogen "Miss Perfect".

Men hvis man er blandt os almindelige, dødelige kvinder, der har forstået, at man ikke kan være alle vegne og ikke behøver at være perfekt for at have et godt liv med en sød kæreste/mand og/eller en flok tætte veninder, der vil gå gennem ild og vand for en, ja så kan man trække lidt på smilebåndet og synes: Det er da en meget sød bog. Men man får nok ikke så meget ud af den, fordi den fortsætter i et alment kendt gear.

Bogen er let læst og byder ikke på så meget nyt. Men igen... Den er da meget sød, hvis du lige skal slå en togtur på et par timer ihjel.

"Miss Perfect" er skrevet af Pernille Schnoor og udgivet af Lindhardt & Ringhof den 7. juni 2010 til vejl. udsalgspris på 199,95 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt