Aniston

Mindre mættet fedt - mere flerumættet fedt og gode Omega-3 fedtsyrer

Becel lancerer to nye vegetabilske olier, som indeholder alt det gode - og som du kan vinde.

Mindre mættet fedt - mere flerumættet fedt og gode Omega-3 fedtsyrer
Mættet, umættet, flerumættet ... Det kan være temmelig svært at finde ud af, hvad det nu er for en type fedt, man kan spise en vis mængde af, og hvilken man egentlig helst skal springe helt over. 

Jeg står i hvert tilfælde ofte i supermarkedet og kigger på deklarationer - og glemmer gang på gang, hvad det nu er, jeg skal gå efter. 

Men lad det så være sagt en gang for alle: Nej til mættet fedt, ja tak til flerumættet fedt! Så tag det, du bliver "umæt" af ...

Mindre mættet fedt i olien
Hvis du står ved hylden med madolier, kan du dog også lave en ny regel for dig selv. Nemlig at du lige sørger for at kigge efter de nye olier fra Becel, som netop er landet i butikkerne.

De to nye varianter er Becel Solsikke-, raps og hørfrøolie, som indeholder 46 g flerumættet fedt per 100 g, og Becel Rapsolie, som indeholder 26 g flerumættet fedt per 100 g.

Begge disse oliers indhold af mættet fedt er helt nede på henholdsvis 10 g og 7 g per 100 g. Så her går du ikke helt forkert i byen.

To olier til det hele
Med det lave indhold af mættet fedt og høje indhold af flerumættet fedt tilbyder de nye olier fra Becel et alternativ til smørbare fedtstoffer, som er baseret på animalsk fedt.

Og det er godt, for vi danskere har behov for at ændre vores fedtvaner. Vi spiser nemlig generelt for meget mættet fedt!

Og faktisk kan de nye olier fra Becel bruges i både madlavning, til bagning, stegning, marinader og salatdressinger. Det' smart!

Vind Becels nye olier
Du har nu chancen for at prøve de to nye Becel olier "på egen krop". Vi udlodder nemlig de nye olier til en heldig læser lige her på Aniston.dk.

Udfyld blot kontaktinfo, og svar på nedenstående spørgsmål, så deltager du i konkurrencen, som kører frem til 29. februar 2012.


Vinderen får direkte besked!
ANNONCE
Opskrift til ca. 20 pæne stykker:
300 g sukker
3 store æg
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. stødt kanel
1 dl rapsolie
50 g hakkede nødder (fx hassel- eller valnødder)
75 g grofthakkede tørrede abrikoser 
75 g rosiner
300 g groftrevne gulerødder
Lidt ekstra abrikoser til pynt

Glasur: 
250 g flormelis
Lidt kogende vand
 
Sådan gør du:
Pisk sukker og æg sammen, til det bliver hvidt og skummende. Bland mel, bagepulver og kanel, og vend det i massen med sukker og æg. Tilsæt rapsolie, nødder, abrikoser, rosiner og gulerødder, og rør dejen ensartet.
 
Hæld dejen i en firkantet form eller et ildfast fad på 20-30 cm, foret med bagepapir. Bag kagen ved ca. 175 grader i ca. 50 min. Brug en kødnål til at følge med i, om kagen er færdig. Dejen skal slippe let.
 
Når kagen er kold, kan du pynte den med glasuren, som du fordeler jævnt på hele kagen. Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret, og skær den i ca. 20 pæne stykker. Drys evt. tallerkenerne med lidt flormelis, og pynt med lidt finthakkede abrikoser.
 
God fornøjelse!
ANNONCE
Mindre mættet fedt - mere flerumættet fedt og gode Omega-3 fedtsyrer
Værd at vide om Becels nye olier ...
 • De nye olier fra Becel findes i to varianter: Becel Solsikke-, Raps og Hørfrøolie og Becel Rapsolie.
 •  
 • Olierne er fremstillet på rene olier fra solsikke, raps og hørfrø.
 •  
 • Olierne er rige på flerumættet fedt og de gode Omega-3 fedtsyrer, som er livsnødvendige for både børn og voksne.
 •  
 • Becel Solsikke-, raps og hørfrøolie indeholder 46 g flerumættet fedt per 100 g og en portion på 10 ml. dækker 30 % af det anbefalede daglige indtag af Omega-3 for en voksen.
 •  
 • Becel Rapsolie indeholder 26 g flerumættet fedt per 100 g, og en portion på 10 ml. dækker 90 % af det anbefalede daglige indtag af Omega-3 for en voksen.
 •  
 • Olierne er Nøglehulsmærkede: Nøglehullet er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der skal gøre det nemmere at finde de sundere fødevarer på butikshylderne. Fødevarer med Nøglehullet lever op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre.
 •  
 • De nye olier fra Becel kan bruges til alle former for madlavning, stegning, marinader og salater.
 •  
 • Den vejledende pris er 34,95 kr. per flaske. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt