Aniston

Mig udkørt?

Tricks til en sundere dag på arbejdet

Din arbejdsplads kan blive et sundere sted at være for dig og dine kolleger. Du skal bare nu følge et par daglige tricks og så fremover tale for, at sundhed kommer på dagsordenen på din arbejdsplads.
Mig udkørt?
Følelsen af at dine ben er tunge, som to sæk kartofler. Du er på dagens syvende kop kaffe og du vælger en stor fed kage for at holde hovedet oprejst.

Følelsen af at der ikke skal så meget til, før du begynder at snerre af sidemanden eller brokke dig over det endnu engang regner, når du skal cykle hjem fra arbejde.

Disse følelser og mange flere oplever de fleste. Nogen oplever dem sjældent og andre hver dag, men det vigtigste er, at en sådan følelse viser at du har brug for at være mere aktiv eller spise sundere.

En god arbejdsplads er sunde medarbejdere

Du bestemmer selvfølgelig selv dine sunde vaner, men din arbejdsplads traditioner og muligheder påvirker alligevel dine muligheder for at være sund i hverdagen. Du kan synes det er svært at sige: "nej tak" til en lille en, når en kollega har fødselsdag, og du stiller dig ikke bare op og laver gymnastikøvelser blandt dine kollegaer.

Selvom du selv bestemmer, hvor sund du vil være, er det på lang sigt en god idé at være med til at sætte sundhed på dagsordenen på hele din arbejdsplads. For eksempel ved at foreslå sund mad i kantinen, pausegymnastik eller rygeregler, så ingen udsættes for passiv rygning. Det er altid nemmere at være sund, hvis man er fælles om det.

Alle ved at frugt er sundt og lækkert. Noget du også kan gøre er, at spørge din chef om det ikke ville være en god idé, at sørge for at der altid er frisk frugt til rådighed for de ansatte. Fra Frugtcompagniet, kan du få leveret frugt til din arbejdsplads hver dag, samt er der en række gode argumenter du kan sige til din chef, hvis han ikke er begejstret for forslaget i første omgang.
ANNONCE
Mig udkørt?
Sunde tricks

Du får selvfølgelig altid mere overskud på din arbejdsplads, hvis du er fysisk aktiv i din fritid. Hvis der ikke er plads til at være aktiv så meget, som du gerne vil, kan et par små tricks i hverdagen hjælpe dig godt på vej mod en sundere arbejdsdag. Nogle gode måder du kan komme til at være mere sund på din arbejdsplads er:

  • Først og fremmest så få lappet cyklen og hop op den. Hvis du ikke kan cykle hele vejen så tag den så langt det er muligt, og tag bussen eller toget resten af vejen.


  • Sørg for at komme ud og få noget frisk luft flere gange i løbet af dagen, eller åben i det mindste et vindue.


  • Hvis du skal sende en mail eller ringe til en kollega i en anden afdeling, så gå op til ham eller hende og tag snakken ansigt til ansigt i stedet for at ringe. Så får du bevæget dig, og din kollega sætter pris på, at du vil tage snakken personligt.


  • Hvis du ikke arbejder i et åbent kontorlandskab (folk vil nok kigge lidt), kan du lukke din dør og udøve forskellige gymnastiske øvelser.


  • God fornøjelse med de sunde tricks og med at gøre din arbejdsplads et bedre sted at være for alle.
ANNONCE
Del

Seneste nyt