Aniston

Mette Rishøj

Billedkunstneren deltager i klimadebatten, med både kompetent og vred kunst.

Den 37-årige billedkunstner Mette Rishøj udstiller fra 14. marts hos Galleri NB i Roskilde. Udstillingen UVEJR er Mette Rishøjs personlige bidrag til klimadebatten - stramt komponerede vredesudbrud på lærred og papir.
Mette Rishøj
Ser kunstneren ind i sig selv eller ud i verden? Spejlbillede eller reaktion? Er der frit valg mellem indadvendt og udadrettet? Billedkunstneren Mette Rishøj vil svare, at alt for megen kunst forholder sig overraskende lidt til tilværelsen og de faresignaler, den sender os.

14. marts-13. april udstiller Mette Rishøj i Galleri NB i Roskilde. 15 akrylmalerier i varierende størrelse og et mindre antal tegninger og collager. Værkerne er skabt specielt til udstillingen og med temaet UVEJR som fælles dna:

- Drivhuseffekten, den globale opvarmning og naturkatastrofer sætter fokus på vejret som et fareelement for vores tilværelse. Udstillingen Uvejr er mit personlige bidrag til klimadebatten. Jeg er vred over, at samfundet og i særdeleshed politikerne tolererer en udvikling, der ødelægger vores klode. Udstillingen tager vejret under kunstnerisk bearbejdning i forhold til vores samtid og fremtid. Det er min måde at demonstrere på, siger Mette Rishøj.
ANNONCE
Mette Rishøj
Knap fire år og en snes solo- og gruppeudstillinger har det taget 37-årige Mette Rishøj at tegne og male sig til en position som særdeles anerkendt kunstner. Hun debuterede 2005 på Forårsudstillingen på Charlottenborg med et imponerende teknisk og udtryksmæssigt herredømme og mildt sagt uden berøringsangst over for store lærreder, komplicerede kompositioner og kvalificeret stillingtagen.

I efteråret 2007 modtog hun prisen som årets NBeX kunstner for udvist højt ambitionsniveau, høj kunstnerisk kvalitet og et stærkt personligt udtryk. I foråret 2008 kvitterede hun for prisen med udstillingen Deconstruction hos Galleri NB i Viborg. Her rokerede entreprenørmaskiner rundt på det planlagte, mens naturen manifesterede sig som det altomsluttende og nedbrydende, der tærer på det menneskeskabte. En opfordring til efterrationalisering over livets vigtighed. 

Lidt mere om den nye oplevelse, UVEJR, som Mette Rishøj har skabt til publikum hos galleri NB i Roskilde:

- Der vil være masser af farvemæssige eksplosioner, lynnedslag, jordskælv, oversvømmelser og sammenstød. Malerierne er bygget op om billeder fra aviser og internettet, så det er motiver folk kan genkende og identificere sig med. Der er ingen mennesker, men masser af ødelagte huse, boreplatforme, biler og andet menneskeskabt og skrøbeligt, der tegnes på det rå lærred, og som i bogstaveligste forstand er i modvind.

Der er fernisering lørdag den 14. marts kl. 14-16, hvor kunstneren deltager i introduktionen af udstillingen. Åbningstalen holder Esben Danielsen, talsmand for Roskilde Festival, der ligeledes har klimaet som dette års festival tema.

se mere på: Galleri NB
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce