Aniston

MerryXmas.exe

2. december

MerryXmas.exe
Aviserne den morgen var fyldt med rasende overskrifter, der dømte Danmarks Elselskab og regeringen som de skyldige. Danmark havde oplevet landets hidtil største strømsvigt, og det kunne kun være et resultat af den monopolagtige fordel, som elselskabet havde fået efter fusionen. "DongSam El en fuser...", "Regeringens lyse idé...", "Pæren bør skiftes...", "Fusion Impossible..."

Men der var også andre og mere humoristiske overskrifter, der gjorde noget ud af Sveriges hjælpende hånd: "Danmark kører på lånt strøm", "Svenskerne hjælper danskerne", "Når krisen rammer", "Danmark-Sverige forenet igen", "Hurra for Barsebäck"...

Bruce holdt ikke avis, men han havde set alle disse overskrifter på Internettet, da strømmen endelig kom tilbage - eller den lånte, svenske strøm. Bruce var nu ligeglad med, hvorfra strømmen kom - bare hans computer virkede. Det værste der kunne ske var, at computeren brændte sammen i en sådan grad, at han ikke evnede at fixe den igen. Han havde ikke råd til at købe en ny - så langt rakte bistanden ikke. Men "syv ni tretten, og banke under bordet" - det ville aldrig ske.

Men selvom Bruce var ligeglad med, hvor strømmen - sådan teknisk set - kom fra, så var der nu alligevel noget underligt ved det. Aviserne omtalte det som en teknisk fejl, men på nettet florerede der andre, og mere spektakulære overvejelser. Han havde klikket sig ind på Aniston.dk den morgen - som han altid gjorde - og det eneste debatten drejede sig om, var det nyligt overståede strømsvigt.

Der blev oprettet nye tråde hele tiden med nye, og for nørderne meget skræmmende nyheder. Efter sigende havde en computerbande slået til mod elselskabet, og nørderne forventede, at der ville ske andre og meget mere drastiske begivenheder. En ny virus var blevet sluppet løs, og ingen vidste, hvorfra den kom, og hvordan den virkede.

Hvad nørderne ikke vidste, var, at det hverken var en orm, en hest eller en virus - det var måske mere en blanding af alle disse begreber, og resultatet var voldsomt, rammende og spændende. Den overtog computeren fuldstændig i det sekund, den var indenfor - og var computeren koblet på et netværk, ville den på få sekunder sprede sig til de andre computere og overtage disse. Servere tilkoblet systemet ville bryde sammen, og det eneste, der ville være tilbage på skærmen, var ordene: Merry Xmas - meget rammende, eftersom de lige var gået ind i julemåneden!

Men hvorfor spolere nørdernes jul med den slags bekymringer? Hvorfor ødelægge det hele for andre mennesker? Internettet var et stort farverigt julevirvar i denne måned. Der var virtuelle drillenisser, der var virtuelt sne, virtuelle gaver, gran og julelys, og alt dette skulle i hvert fald ikke ødelægges af en eller anden gal julecomputerbande.
ANNONCE
MerryXmas.exe
En lille firkant kom til syne nederst i højre hjørne:

"Hej Bruce!

Du har 1 ulæst brev fra Mary i din

indbakke.

Klik for at gå til din indbakke."


Bruces øjne lyste op, og han klikkede øjeblikkelig på den lille firkant. Sitet guidede ham ind til indbakken, og rigtig nok. Der lå en besked fra Mary - hende han håbede på at kapre som sin egen, virtuelle kæreste. De havde skrevet sammen over Aniston.dk siden juli, og beskederne var blevet stadig mere kærlige de sidste par uger. Specielt efter, at han havde hjulpet hende med noget teknisk stads, hun ikke havde forstået.

Han klikkede ind på beskeden og læste højt for sig selv.

"Godmorgen Skat.

Har du sovet godt?

Det var synd du ikke var her i går - for jeg var lidt bange for mørket!

Men jeg klarede mig.

Jeg har lige et lille spørgsmål...

Er der nogen anden måde, man kan komme fra Sjælland til Fyn på, end broen?

Kærlig hilsen Mary"


Hvad var det nu for et mærkeligt spørgsmål? Og hvor skulle han egentlig vide det fra? Han, som for det meste prøvede at undgå at komme udenfor døren. Det var så klamt ved denne årstid - altid regn, regn, regn og atter regn - hvis ikke det sludede eller sneede. Og om sommeren - puha! Nej, tak, det var sku for varmt!

"Hej Smukke.

Jo tak, sov1 fint.

Du ska ik vær bang for mørk1 - bar tænk på, at d hel r d sam som, hvis dr var lys - når d r mørkt, ka du bar ik se d - og derfor ska du pas på ik at fald over tingne! Men d r helt d samme!

Men hvad r d for et mærkligt spørgsmål?

Anyways, j tror ik, at dr r andre måder!

Ska vi mødes snart?

Kærlig hils1 MIG."


Bruce ventede et par minutter - så kom der endnu en lille firkant frem nederst i højre hjørne, men denne gang informerede den ham om, at en af hans favoritbrugere - Mary - havde logget af!

Pis og lort - hvorfor lavede hun altid det nummer, hver gang han spurgte, om de snart skulle mødes?

Følg med i næste afsnit - i morgen!

Læs også:

Afsnit 1
ANNONCE
Del

Seneste nyt