Aniston

Mere energi til efteråret

Fem tips til god energi i hverdagen.

Mit humør daler typisk i takt med, at vejret bliver koldere, og dagen bliver kortere. Det er helt normalt, og faktisk rammes op til 10 pct., ifølge hjemmesiden Dindepression.dk, af danskerne af en decideret vinterdepression pga. mangel på lys og dermed D-vitamin.

Jeg mener bestemt ikke, at jeg er ramt af en vinterdepression. Men jeg kan tydeligt mærke på energiniveauet, at det ikke er det samme i efteråret og vinteren som i de lysere og lunere måneder.

Jeg har en kortere lunte, jeg er træt, jeg spiser mere usundt, og jeg er ikke helt så effektiv, som jeg ellers kan være.

Man kunne måske kalde det en "vinter-nederen" ...

I år har jeg dog besluttet at komme min nede-periode i forkøbet, og indtil videre virker det ganske effektivt. Jeg springer stadig ikke ud af sengen om morgenen og fløjter min vej gennem dagen. Men jeg har lidt mere energi på grund af fem nye måder at gøre tingene på.

Fem veje til mere energi i hverdagen

1) Start dagen med lys
Jeg cykler på arbejde hver morgen, nærmest før solen er stået op, og jeg kører hjem igen, når solen er på vej ned. Men jeg starter min dag med lys og min elskede Philips Wakeup Light, som fungerer lidt som en solopgang. Derudover sørger jeg, så vidt muligt, for at gå ud i lyset for for eksempel at læse noter. På den måde får jeg lys, og jeg får i øvrigt rørt mig, mens jeg arbejder.

2) Morgenmad med bid i
Jeg har altid svoret til morgenmad. Men i stedet for at spise en skål cornflakes, der "fordamper" hurtigt, spiser jeg groft rugbrød med masser af kerner samt evt. nogle mandler, som holder blodsukkeret stabilt. Herudover giver jeg mig tid til morgenmaden, så jeg ikke starter dagen med at forsluge mig.

3) Vand, vand og atter vand
Inden jeg hopper om bord i morgenmaden og badet, indtager jeg et stort glas vand! Det er sådan en god måde at starte dagen på. Jeg sørger i øvrigt for, at vandet er almindeligt hanekoldt, så jeg ikke slår den tomme mave helt itu. I øvrigt indtager jeg masser af vand i løbet af dagen, så jeg hele tiden har noget benzin at køre på.

4) Det daglige kosttilskud
Jeg har aldrig rigtig været god til at tage min vitaminpille om morgenen. Ikke af ond vilje, men jeg glemmer ganske enkelt de små piller, hvis de står i skabet. Nu har jeg simpelthen stillet mine LongoVital frem på bordet, så de står lige for snuden af mig, når jeg står om morgenen og laver morgenmad. Kosttilskudet fik jeg tilsendt for nogle uger siden, og jeg har taget tre piller hver morgen siden. Og det virker! Jeg har rent faktisk fået lidt mere energi, og så synes jeg i øvrigt også bare, det er en god ting at gøre for sig selv fra morgenstunden af. 

5) Den gode søvn
Min krop har altid haft brug for noget, der minder om otte timers søvn hver nat. Det er dog ikke altid, at jeg har haft tid (eller lyst) til at gå tidligt i seng. Det er i øvrigt tit, når lyset slukkes, at dagens mange tanker skyder frem i baghovedet og fylder. Men jeg er for det første gået over til at drikke koffeinfri kaffe om aftenen, herudover går jeg i seng med en bog kl. 22. Og jeg læser, til jeg er ved at segne. På den måde får jeg ro på den sidste halve time af min dag, og mine tanker har været i bogen og ikke i budgetter, indkøbslister og irriterende diskussioner med veninder eller kolleger.

Herudover tager jeg cyklen hver evig eneste morgen året rundt - med mindre dagen decideret byder på snestorm eller skypumper. Men det har jeg nu gjort de seneste mange år, og det er bestemt en god vane! Både når det handler om at få mere energi, og når det handler om lidt ekstra motion i hverdagen.


Hvis du har gode råd til mere energi i hverdagen, så byd endelig ind neden for! Man kan aldrig få for mange gode tips i den retning.
ANNONCE
LongoVital med Ginseng er mit "drug of choice" for tiden. Det giver god energi! - Mere energi til efteråret LongoVital med Ginseng er mit "drug of choice" for tiden. Det giver god energi!
Del

Seneste nyt

Annonce