Aniston

Mens vi venter på SATC 2

Allerede inden filmpremieren på Sex and the City 2 udkommer en dansk bog om fænomenet.

Hvis du ikke allerede er begyndt at varme op til premieren på Sex and the City 2, så kan du gøre det fra 28. maj, hvor "Da Sex and the City ændrede verden" udkommer.

Mens vi venter på SATC 2
Den danske hyldest til Sex and the City er på vej i handlen.

Det er tidligere modeskribent og filmanmelder Iben Albinus, der står bag bogen, der handler om fænomenet Sex and the City, som hun selv har været fascineret af, siden hun i år 2000 blev betaget af en kæmpe plakat i New York med en cool Carrie Bradshaw, der kun var iført powerbook og Manolo Blahniks.

Lidt single er man vel altid
Men hvorfor har Iben Albinus skrevet en bog om Sex and the City?

"Det korte svar er - fordi jeg ikke kunne lade være! Jeg elsker Sex and the City, og jeg har lyst til at dele min begejstring for serien med alle andre. Serien har påvirket millioner af kvinder og den måde, hvorpå vi forholder os til alt fra forhold til sex og stiletter. Det er en helt fantastisk skøn og ualmindeligt velskrevet serie, og når vi både griner og græder med Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda er det, fordi vi kan spejle os i deres glæder og sorger og på en måde dele vores egne med dem. Og så kan man altid identificere sig med en af de fire kvinder, når det gælder spørgsmål om mænd, Manolos eller kunsten at glæde sig på venindernes vegne, selv om der ikke lige er udsigt til, at man får sine egne drømme opfyldt. Ved at se Sex and the Citys popularitet i et større perspektiv og i kølvandet på andre hit-serier som Ally McBeal og Beverly Hills 90210, kan vi lære meget om, hvilke idealer vi har som kvinder i dag. Det er den historie, jeg gerne vil fortælle," forklarer den passionerede SATC-fan.

Hvilken indflydelse har Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda haft på dit eget liv?

"Carrie Bradshaw har en helt fantastisk karisma, som har den skønne funktion, at man føler, at den smitter. Hun har inspireret mig til at få mere glamour ind i mit liv, og det kan gøre underværker i travl hverdag med småbørn og indkøb. Sex and the City har lært mig at nyde at være feminin og huske at sørge for at komme ud med min mand eller mine veninder og dresse up og drikke cocktails. Carrie inspirerer mig til at sætte større på pris på mig selv og dem, jeg elsker på godt og ondt. Jeg er gift, men serien minder mig om, at jeg skal huske mig selv, mine egne værdier - og mine veninder - selv om jeg er del af en familie. Serien giver mig på en god måde en følelse af, at lidt single er man jo altid."

Handler Sex and the City egentlig om andet end  at shoppe de mest fabelagtige og fantastiske sko?

"Der er jo mange, der gerne vil afvise serien som en reklamesøjle for mærkevarer, men Sex and the City handler om, hvor svært det kan være at være mand og kvinde i det nye årtusind med alle de valg, vi har og alle de krav, vi stiller til os selv og hinanden. Nu hvor vi i bund og grund - i hvert fald os i den rige del af verden - burde være jublende lykkelige. Og så har serien en utroligt skarp humor. Hvem husker ikke, for eksempel den scene, hvor Samantha mod sin vilje er blevet forelsket og surt siger til de andre: "Jeg tror, jeg har fået
monogami. I må have smittet mig!"
 
Hvilken rolle spiller Sex and the City som popfænomen i dag?

"Mange har serien stående fremme på reolen, hvor vores mødre havde Kvinde kend din krop. Den er i sig selv en hyldest til kvinder og til venskaber, og når man ser serien, bliver man en del af det fællesskab og kan nyde det med sine egne venner. Sex and the City handler også om at være stjerne i sit eget liv. Det kan lyde lidt
overfladisk, men det skal ses med et glimt i øjet."

Hvem, håber du, kommer til at læse "Da Sex and the City ændrede verden"?

"Min bog er skrevet til andre Sex and the City-fans både som en hyldest til serien og som et modspil til den ikke altid nuancerede kritik, den ofte møder. Og så er bogen sidst, men ikke mindst en opfordring til, at vi ser på, hvad Sex and the City har lært os, og hvordan det har påvirket vores liv på godt og ondt. I dag er der stort set ingen grænser for, hvad vi kan opnå som kvinder, men hvad er konsekvenserne? Og er vi i virkeligheden på vej derhen, hvor vi gerne vil være?"

På Aniston.dk glæder vi os til at læse bogen "Da Sex and the City ændrede verden", som er skrevet af Iben Albinus, og som udkommer den 28. maj fra Sabroe&Sabroe.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce