Aniston

Menneskeloven

Jakob Vedelsby aktuelle roman med visse skønhedsfejl.

3 ud af 6 stjerner
Menneskeloven
Terror er et af de temaer, som rigtig mange forfattere har kastet sig over i den seneste tid.

Og måske er det, fordi netop terror er i manges sind på den ene eller anden facon - og dermed også i forfatternes.

Måske er det, fordi det er en sikker opskrift. Who knows ...Jakob Vedelsby har ligeledes kastet sig ud i en roman om emnet, og denne har fået titlen "Menneskeloven".Terror i København
"Menneskeloven" er enkelt sagt en roman om verdens tilstand.

Den er fyldt med kærlighed, død og ødelæggelse i en stor pærevælling.

Hovedpersonen hedder Carl Bernstein, og Carl er jurist og diplomat  i Udenrigsministeriet.Han bliver dog sendt til Grækenland, hvor han for en tid skal fungere som ambassadør, fordi vedkommende, der ellers sider på posten, er blevet lidt drikfældig og derfor skal på afvænning.Lige inden Carl tager afsted, bliver København dog udsat for terror, og Carl mister en kvinde, som han har meget kær. Det synes dog ikke at slå ham ud, så han tager til Grækenland alligevel, hvor tingene egentlig ikke ser lysere ud, selvom Carl dog finder en ny kærlighed.Men efter terror kommer naturkatastrofer åbenbart, og alt dette hvirvles Carl og hans venner også ind i.
Jakob Vedelsby beskriver således en ganske dyster verden fyldt med terror og naturkatastrofer."Menneskeloven" handler dog også om kærlighed, hvilket tager toppen af det dystre.

Og i sidste ende kan noget skidt jo sagtens føre til noget godt - og omvendt.Eksistentiel underholdning med irritationsmomenter
Grundlæggende er "Menneskeloven" en ok spændende roman om et meget aktuelt emne. Den er dog også lettere forvirrende med en del spring mellem fortid, fremtid og nutid, som irriterer. Og dialogen i bogen er til tider urealistisk, hvilket grundlæggende også er irriterende. Romanens karakterer siger ganske enkelt ting, som man aldrig ville høre et dansk menneske udtale - i hvert fald ikke i nutiden eller uden for teatersalen.
 
"Menneskeloven" skal dog have ros for at gøre et forsøg på at tage nogle af livets eksistentielle spørgsmål op - selvom det så bare er for at underholde.
 
 
"Menneskeloven" er skrevet af Jakob Vedelsby og udgivet af Forlaget Aronson den 9. september 2011.
ANNONCE
Del

Seneste nyt