Aniston

Memoirs of a Geisha

En ubeskrivelig film, som skal ses...

10 ud af 6 stjerner

 

En Geisha maler sit ansigt for at skjule det. Hun ønsker ikke, håber ikke, føler ikke og elsker ikke. En Geisha er en kunstner af den flydende verden: hun danser, synger, underholder og hypnotiserer. Resten er blot skygger og hemmeligheder...
Memoirs of a Geisha
I 1997 udkom forfatteren, Arthur Golden, med ro-manen, "Memoirs of a Geisha", som handler om den skjulte Geisha verden.

Bogen tilbragte to år på "The New York Times" best-sellerliste, hvilket har gjort, at den har solgt mere end fire millioner eksemplarer, blot på engelsk, og er blevet oversat til 32 sprog.

Nu har den oscarnominerede instruktør, Rob Marshall, (som er kendt for blandt andet filmen "Chicago") sammen med Steven Spielberg og et par andre, taget den vidunderlige bog og fået den på det store lærred.

I hovedrollen ses smukke Ziyi Zhang som tidligere har været med i "Rush Hour 2" og "House of Flying Daggers". Hun har flere gange været nomineret på både amerikanske, engelske og asiatiske lister over de smukkeste kvinder.

Og når man har set "Memoirs of a Geisha", så kan man udmærket forstå hvorfor, hun tryllebinder nemlig publikummet med sin skønhed, mystik og med sin ubeskrivelige smukke dans.

Handlingen
Filmen begynder i årene før Anden Verdenskrig, da den 9-årige pige, Chiyo, fra en fattig fisker-familie, bliver solgt til et Geisha-hus, hvor hun skal arbejde som stuepige.

Og selvom det er hårdt nok i sig selv at være stuepige i huset, så er det ikke alt. I huset bor nemlig Geishaen, den forkælede og dominerende Hatsumomo, som gør alt for at knække Chiyo's livsmod. Al lykke ser ud til at have forladt Chiyo's verden, lige indtil hun kommer under vingerne på Geishaen, Mameha, der får Chiyo til at blomstre op og udvikle sig til den legendariske Geisha Sayuri.

Chiyo er nu blevet forvandlet til en smuk kultiveret forfører, og med bedste Geisha mystik erobrer hun de mest magtfulde mænd, men dog er hun samtidig plaget af en hemmelig kærlighed til en mand, som hun ikke kan få, og når følelser er forbudte for en Geisha, så kan det kun ende galt...
ANNONCE
Memoirs of a Geisha
Bedømmelsen
"Memoirs of a Geisha" er en ubeskrivelig film, og hvordan beskriver man så det ubeskrivelige?

Jeg vil starte med at fortælle, at jeg er en af de personer, som faldt pladask for romanen, og derfor har jeg glædet mig som et lille barn, lige siden jeg fandt ud af, at den skulle laves til film, og selvom forventningens glæde har været stor, så har jeg dog også været plaget af frygt for, om filmen nu ikke ville kunne leve op til den storhed, bogen har opnået.

Men efter at have set filmen to gange allerede, kan jeg med hånden på hjertet sige, at den er og bliver en af de bedste, smukkeste og mest smertefulde film, jeg nogensinde har set.

Der er igennem tiden blevet lavet mange film om Geishaernes verden, men ingen af dem kan måle sig med denne film, de kommer ikke engang tæt på.

Ingen ord kan beskrive de følelser og tanker, man får undervejs igennem filmen. Man fyldes med had, frustration, vrede og sorg, men ved siden af er man fuldstændig fascineret af filmens smukhed og historie.

Selvfølgelig vil man aldrig nogensinde kunne gengive den tid fuldstændig, men man får alligevel en dybere indsigt i en næsten glemt tid, hvor mange ting var forbudte, blandt andet kærlighed.

Denne film kan og burde ses af alle, men har man oplevet smerten ved at elske en person, man aldrig kan få, ja så skal man nok huske at tage en pakke Kleenex med, for denne film rammer dybt i hjertet, og selv efter den er slut, sidder man og tænker over den.
Jeg giver "Memoirs of a Geisha" min højeste bedømmelse, og kunne jeg give den højere, så gjorde jeg det.

Geishas verden er lige så forbudt som den er skrøbelig, uden dens mystik kan den ikke overleve...

"Memoirs of Geisha" har premiere den 13. januar 2006.


 

ANNONCE
Del

Seneste nyt