Aniston

Memo

Den nemme vej til bedre hukommelse

8 ud af 6 stjerner
Har du problemer med pensum, tal, koder, indkøbslisten og andet man prøver at gemme i hovedet, så er bogen "Memo" af den 26-årige nordmand Oddbjørn By lige det du står og mangler. 
Memo
Hukommelsen er i dagens samfund en af vores vigtigste evner, og den kan både trænes og forbedres. Alle kan lære sig selv at få en bedre hukommelse. Det handler bare om at bruge den rigtige metode.
 
Den 26-årige Oddbjørn By fra Norge har udviklet sig eget hukommelsessystem, og i "Memo" lærer han det fra sig. Han er selv gået fra at være gennemsnitselev til at blive norsk mester i hukommelse og topstudent på universitetet.
 
I bogen "Memo" leverer Oddbjørn By detaljerede opskrifter på, hvordan alle nemt og enkelt kan blive bedre til at huske alt fra navne og pensum til dansetrin og PIN-koder. Her handler det ikke om avancerede tankekort eller akronymer, men om "Memo", forfatterens egen hukommelsesteknik. Ved hjælp af denne teknik kan man hurtigt træne sig op til at kunne huske lange præsentationer udenad, sprog, pensa, spillekort, geografi og meget mere. Man får også tips og råd om studieteknikker til mange forskellige emner. Morsom, udfordrende og - ikke mindst - nyttigt!
 
Memo-teknikken
Memo er en kombination af de bedste teknikker fra antikken, internationale hukommelseskonkurrencer og metoder udviklet af Oddbjørn By. Rejseplan-teknikken er den mest brugte i hukommelseskon-kurrencer og god at huske til eksamen, præstationer og meget mere.
 
Rejseplan går ud på at planlægge en rute igennem et sted, du kender godt, som for eksempel dit hus. Først tænker man på huset. Man står foran fordøren. På et papir skriver man: 1: Uden for døren. Derefter går man gennem døren og noterer hvilket rum, man er kommet ind i. Man skal i alt skrive op til ti rum eller områder ned, hvor rækkefølgen skal være så logisk som muligt. Det kan se ud som følger:
 
1. uden for døren
2. vindfang
3. trappen etcetera

Når de ti områder er skrevet ned, skal man læse dem igennem, til man er sikker på, at man har rækkefølgen på plads. Til de ti områder finder man de ti ting, man vil huske, og visualiserer dem på området.

For eksempel:
 
1. Badekar
2. Ballon
3. Litermål
4. Bær
5. Bor
6. Karbonade
7. Dynamit
8. Okse
9. Tandpasta
10. Neonskilt
 
Herefter skal listen læses igennem en gang til, og når man er sikker på den, så skriver man ordene ned, som man ser dem på hvert område.

Hermed har man skabt associationer for de første ti elementer i det periodiske system. Elementers navne er: hydrogen (badekarret - "hydra" kender man for eksempel fra at dehydrere), helium (ballon), litium (litermål), beryllium (bær), bor (bor), karbon (karbonade), nitrogen (nitroglycerin kan bruges til dynamit), oxygen (okse), flour  (tandpasta) og neon (neonskilt).
 
Dette er bare én af de teknikker, som Oddbjørn By beskriver i sin bog.
 
Alt i alt en rigtig god bog med en masse nyttige ting, som varmt kan anbefales, hvis man synes, at hukommelsen er lidt rusten og trænger til lidt førstehjælp.
 
 
Tak til forlaget Bazar for fremsendelse af bogen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce