Aniston

Megamind 3D

En lidt anderledes superheltefortælling – for en gang skyld!

7 ud af 6 stjerner
Megamind 3D
Vi så succesen med de to Madagascar-film, og nu, i kølvandet på internetfænomenet 'Dr. Horrible's sing along blog', bliver vi præsenteret for en ny heltefortælling, hvor ondskab kæmper mod ondskab.

En lidt anderledes superheltefortælling - for en gang skyld!

En gal start
Fra barnsben, blev han, lige som Supermand, lagt i et rumskib af sine forældre og sendt mod jorden og sin skæbne. Problemet var bare, at det samme gjorde et ægtepar fra naboplaneten, og denne babys held synes fra starten, at overskygge Megaminds. Hans rumskib landede hos en rig familie og Megaminds, i et fængsel.

Siden da har Metro City været slagmarken, hvor rivalerne har kæmpet, og vores skurk har tabt gang på gang.

Efter en fin introduktion, er det også dette filmen starter ud med.

Vores hovedperson har endnu en gang udfordret superhelten Metro-Man, ved at kidnappe reporteren Roxanne Ritchi (som han har gjort et utal af gange), men denne gang går noget galt! Eller rigtigt? Nej galt!

Han formår, mod alt forventning, at slå superhelten ihjel.
ANNONCE
Megamind 3D
Når Megamind keder sig
Megamind overtager magten i Metro City, men med tiden, falmer sejrens sødme.

Der er ikke rigtig noget at lave, og skyldfølelsen begynder langsomt at tage til.

Inspireret af Roxanne, der uvidende har talt med ham, hvor han var er i forklædning, beslutter han sig for at skabe en ny superhelt, ud af DNA resterne fra Metromand's kappe. Og således, forsøger han at genopbygge kampen mellem godt og ondt.

En strålepistol bliver skabt til dette formål, men Megamind rammer den forkerte person. En jaloux, rødhåret nørd, som ender med at få storhedsvanvid og angriber byen. Han har således skabt en skurk, og må vælge det rigtige slag - kampen for det gode, eller for det onde.

Et frisk pust i 3D

Jeg har aldrig været for begejstret for animationsfilm, men det skal siges, at denne film fascinerede mig.

I en industri, hvor vi efterhånden har set mange alternative versioner af superhelte film, var denne godt skruet sammen, uden at det blev for plat. 

Dét, at vores hovedperson skiftevis går fra at være ond, til at være god, til at være ond, til at være god, og hans manglende sociale færdigheder undervejs, er yderst underholdene. Og så kan man ikke sætte en finger på det grafiske.

Alene på grund af 3D oplevelsen, skal man se denne film.

Original vs. danske stemmer
Alt efter alder, kan sproget udgøre det minus jeg er nødt til at nævne. Personligt, er jeg stor fan af de skuespillere, der oprindeligt lægger stemmer til karaktererne i filmen (Will Ferrel, Tina Fey og Brad Pitt), og det danske sprog,
skønt vores egne skuespilleres bedste formåen, synes ikke rigtig at fange den oprindelige komik, som man kan se var tiltænkt denne film.

Men igen, er man 5 år, teenager, eller måske lidt ældre, er dette uden betydning.

Super underholdene film.

"Megamind 3D" har premiere 16. december - 2010
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE