Aniston

Marlene

Kan man tage patent på et navn?

Hvad har en 11-årige pige fra Herning og en tysk sangerinde fra 30'erne til fælles? Ikke meget skulle man umiddelbart mene. Måske bortset fra navnet. Og det skaber nu store problemer.
Marlene
11-årige Marlene Munk fik af sin onkel en hjemmeside foræret. Det var både en original, personlig og topmoderne gaveidé, skulle man mene, at give en ung pige hendes helt egen hjemmeside, hvor hun kunne folde sig ud, og fortælle om sine interesser og tanker.

Men det skulle vise sig ikke at være helt uden problemer. Carl Olsen, der har købt og ejer domænenavnet marlene.eu (marlene.dk var allerede optaget) har nemlig fået Marlene Dietrichs arvinger og deres advokater på nakken. Marlene Dietrichs datter påstår nemlig, at hun ejer rettighederne til navnet, Marlene. Og det har ført til et erstatningskrav på mere end 300.000 kroner, og en afståelse af domænenavnet.

Marlene Munk kender ikke Marlene Dietrich, men til information var hun en tysk skuespillerinde og sangerinde i 30'erne og 40'erne.

Carl Olsen har nu fået advokat, Anker Søndergaard til at kigge på sagen. Og han mener, at arvingerne har en meget dårlig sag. Navnet, Marlene Dietrich bliver ikke misbrugt, og der er ingen steder på hjemmesiden, hvor man nedgør eller miskrediterer sangerinden.

Carl Olsen har da heller ingen planer om, at give domænenavnet fra sig. "Man giver da ikke en ting til et barn og så bare siger: Det der bliver du nødt til at afgive."

Der er endnu ikke kommet nogen afgørelse i sagen, men mon ikke tyskernes nykker bliver afvist og Marlene Munk får lov til at beholde sin hjemmeside.

marlene.eu har da også været godt besøgt på det seneste, og i gæstebogen kan man læse om massiv opbakning til Marlene og hendes hjemmeside.

Som en "Marlene" føler jeg mig også lidt berørt af sagen. Det er jo trods alt mit navns frihed og mine rettigheder til at bruge mit navn frit, der står på spil!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce