Aniston

Manglende sexlyst - Lær hvordan du kan få den tilbage

Der findes mange forskellige årsager til, at sexlysten er lav og hos nogle helt forsvundet. I denne artikel kan du finde de mest almindelige årsager til mindsket sexlyst. Derudover kan du få råd og vejledning til at bringe din sexlyst tilbage på det niveau som du ønsker. Før vi begynder at dele ud af flere forskellige råd, bør vi dog se nærmere på, hvad sexlysten i realiteten er.

Sexlysten kan betegnes som den naturlige biologiske mekanisme beregnet til at videreføre menneskelige gener gennem reproduktion. I bund og grund er vi blot dyr – særligt når du kommer til sexlyst og motivationen til at videreføre slægten.

Fra naturens side har mennesker forskellige niveauer af sexlyst. Med andre ord findes der både kvinder og mænd, som har henholdsvis meget lyst til sex og lidt lyst til sex. Lysten styres af diverse stoffer i kroppen og hjernen, hvilke varierer gennem livets faser og derfor har indflydelse på sexlysten.

Når kvinder ammer produceres stoffet prolaktin, hvilket svækker dopaminniveauet i hjernen.

Dopamin kendetegnes som et lystbetonet stof, der sørger for, at vi får lyst til ting, som er rare, gode og dejlige for os. I de tilfælde, hvor dopaminniveauet svækkes, opleves nedsat sexlyst, sløvhed og en følelse af, at man ikke orker noget.

Mænd har typisk den højeste sexlyst, hvilket skyldes deres høje testosteronniveau. Sexlysten hos kvinder er dog også under indflydelse fra testosteron.

Der findes naturlige kosttilskud med det formål at forøge testosteronniveauet og dermed naturligt behandle manglende sexlyst. Gold Max Daily Pink er et kosttilskud tilgængeligt i Danmark som besidder denne effekt. Det kan købes på den danske sundhedsside, Shytobuy.dk.

Sexlyst er højere for nyforelskede

Mange personer har erfaringer med, at sexlyst i starten af et nyt forhold, er højere og mere intens end normalvis. Når man er nyforelsket matcher man i højere grad hinandens sexlyst.

Dette aspekt kan både betragtes som en dejlig fase, men giver for mange også en stor skuffelse, når tilstanden normaliserer sig og hverdagen bliver en realitet. Det er en helt naturlig proces, men medfører for mange par frustrationer, hvor den part med lavest sexlyst tænker, at ”der må være noget galt med mig”.

Den person med højest sexlyst i parforholdet er ofte den som sætter dagsordenen i forhold til et ”normalt” niveau af sexlyst.

Frustrationer og skænderier tager ofte udgangspunkt i denne problematik, hvor skyld bliver bebrejdet partneren. Dette er langt fra den optimale håndtering af forskellige sexlyst – placering af skyld gør blot situationen værre.

Den bedste metode til at genopbygge manglende sexlyst, er at betragte udfordringen som et problem I har sammen, hvor I, i stedet for at modarbejde hinanden, løser det som et team.

Det mest essentielle i at modvirke manglende sexlyst, er at forstå og identificere de bagvedlæggende årsager. Det er kun på den måde, at man kan finde en permanent løsning der virker.

Derudover kan det også betragtes som indbildning, at I sammen kan nå et niveau, hvor begge parter har lige stor sexlyst hele tiden. Det er i højere grad vigtigt, hvordan man kan håndtere forskelligheder, end at gå efter et fælles højt niveau af sexlyst.

Et godt råd er deraf at anerkende sin partners lyst og på den måde undgå konflikter som følge at denne forskellighed.

Du har selv indflydelse på din sexlyst

Mange mennesker har den indstilling, at sexlysten bare ”er som den er” – altså der er ikke mulighed for at gøre noget ved den. Det er dog ikke sandt og med få gode råd, vil mange parforhold gennem tiden være reddet.

Der findes altid logiske og gode grunde til manglende sexlyst. Ofte kan få ændringer dermed også have stor betydning for dette.

Sexlysten påvirkes af følsomme grunde, men også som følge af fysiske forandringer i omgivelserne. Det vigtigste punkt i behandling af manglende sexlyst, er dermed at identificere kilden til forandringerne.

Først skal det slås fast, at der altid findes en årsag. Med andre ord forsvinder sexlysten aldrig som følge af ingenting. Forstås dette ikke, giver det i mange tilfælde anledning til frustrationer og afmagt – i sidste ende opgivelse.

Hvis man lærer sin sexlyst at kende, kan den sagtens reguleres. Med tålmodighed og forståelse ved både du og din partner, præcis hvad der skal gøres for at gøre modvirke manglende sexlyst på en naturlig måde.

Årsager til manglende sexlyst

Sexlysten er naturens metode til at sikre menneskeracens overlevelse gennem reproduktion. Dette gøres fra naturens side ved at kombinere de bedste gener.

I forhold til sexlysten er hverken hjerne eller krop er tilpasset nutiden, men tilhører i højere grad stenalderen. Anskues sexlysten fra den vinkel, bliver det lige pludselig lettere at identificere årsagen.

Har du på nuværende tidspunkt ressourcerne til at varetage flere børn? Hvis svaret er nej, vil din sexlyst desværre være forholdsvis lav. Følgende er også klassiske årsager til manglende sexlyst:

  • Kronisk udmattelse grundet små børn, der stjæler alt energien og medfører sengetider, som kun er 15 minutter efter børnenes. Naturen spiller her ind og siger, at du nok ikke skal have flere børn i øjeblikket – med andre ord nedsættes sexlysten
  • Stress på arbejdspladsen er en stor risikofaktor i forhold til manglende sexlyst
  • Trivslen i parforholdet – hvis småskænderier og konflikter fylder en stor del af forholdet, vil det med garanti også påvirke sexlysten negativt
  • Perioder med sygdom eller medicinsk behandling kan gøre, at dit forhold til sex ændrer sig. I kan have udfordringer med at finde hinanden igen, hvilket kan føre til manglende sexlyst
  • Har din partners udseende ændret sig og han/hun har taget 15 kg på? Det er vigtigt at være ærlig om, at du ikke har lyst til din partner længere, selvom det virker sårende. Manglende lyst til din partner er nemlig endnu mere sårende
  • Det kan være, at I ikke kender nok til hinandens sexlyst – hvilke ting der kan siges og gøres for at skabe et turn-on. Dyk af den grund ned I hinandens tanker og forhold til sex for at blive eksperter i, hvad der kan tænde netop jer

4 gode råd mod manglende sexlyst

Kommunikation

Husk at snakke sammen! Gensidig respekt og god kommunikation vil skabe de bedste forudsætninger for, at I kan gå på opdagelse i de mere præcise årsager til nedsat sexlyst og dermed sammen finde en løsning.

Ærlighed

Vær ærlig, hvis din partner ikke længere er tiltrækkende og lysten deraf er forsvundet – på trods af, at det kan såre din partner. Det er nemlig endnu mere sårende, at du ikke længere har lyst til ham/hende.

Årsag

Der findes altid en årsag til, at lysten forsvinder. Manglende sexlyst opstår ikke uden logisk begrundelse, så man kan altid tage udgangspunkt i dette når man som par arbejder på at genvinde sexlysten. Uanset hvad, kan sexlysten altid genvindes.

Behandling

Naturlige kosttilskud mod manglende sexlyst er en god mulighed for at gøre processen hurtigere og lettere. Her anbefales produktet Gold Max Daily Pink, der kan købes på hjemmesiden Shytobuy.dk, der har specialiseret sig i følsomme emner og har hjulpet mænd og kvinder med deres udfordringer siden 2003.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce