Aniston

Manden der aldrig giver op

Lance Armstrong - verdens bedste cykelrytter

Han vandt Tour de France for syvende gang i træk i 2005, selvom alle odds var imod ham. Han har kæmpet og vundet mange sejre - ikke bare på landevejen, men også privat har han kæmpet en kamp for leve sine drømme ud.
Manden der aldrig giver op
Lance Armstrong blev født 18. september 1971. I 1991 blev han amerikansk amatørmester i cykling og året efter bliver han professionel hos Motorola, da han i efteråret kørte i Meisterschaft von Zürich og bliver nummer to. Han overraskede alle med sit store talent indenfor cykling og med sin utrolige udholdenhed og stædighed.

Efter denne succes forsatte han bare derudaf og i 1993 vändt han sin første etape i Tour de France og efteråret efter blev han verdensmester med kun 21 år på bagen. I 1995 overraskede han igen ved at vinde en etape ved årets Tour de France, som han herefter dedikerede til sin afdøde holdkammerat Fabio Casartelli.

Fabio Casartelli døde af sine kvæstelser, som han havde fået i et styrt få dage forinden. Dette fik den 23-årige Lance Armstrong til kæmpe, for han ville vinde den etape til holdkammeratens ære.

Lance Armstrong blev kendt som en fighter, en stærk fighter. Han satte sig et mål og nåede det. Han ville ikke give op før han nåede det han ville have!

Heller ikke i året 1996 hvor han får konstateret kræft i testiklerne. Det blev konstateret på en utrolig sent stadium og det var rigtig alvorligt for den dengang 25-årige cykelrytter. Lægerne gav ham ikke mange forhåbninger, men Lance var ikke sådan at skræmme. Han kæmpede for sit liv og blev mirakuløst rask nogen tid efter.

Dog satte sygdommen tvivl i hans sind og han overvejede at stoppe sin ellers så fantastiske karriere indenfor cykling, men efter at have revurderet sit liv besluttede han sig for komme i gang og for vinde Tour de France.

Dette gjorde han også i 1999. Her vandt han for første gang og satter en stor stolthed i amerikanernes sind, selvom cykelsport ikke var særlig populært i Amerika dengang. Faktisk er der kun én amerikaner, som har vundet Tour de France en gang før Lance Armstrong. Det er det blevet noget mere populært siden hen, for efter 1999 forsætter Lance Armstrong med at vinde Tour de France. Det blev nærmest en tradition at se den stædige amerikaner i den gule førertrøje på podiet efter mange dages cykling. Der hørte han til!

Men i 2005 erklærer han, at efter året Tour de France er det slut. Han vil trække sig tilbage og nyde livet med sin daværende kæreste Cheryl Crowe, men inden da vandt han selvfølgelig Tour de France for syvende og sidste gang!
ANNONCE
Manden der aldrig giver op
Inden han sagde farvel til cykelverdenen, lancerede han "Livestrong"-kampagnen, hvor overskuddet fra salget af de gule armbånd gik til bekæmpelse og forskning indenfor kræft. Et område, som Lance Armstrong mente havde brug for støtte i det han selv havde haft brug for eksperternes hjælp, dengang han selv var dødeligt syg. Han blev et forbillede for kræftpatienter og gav håb til dem, som var tiltrængt.

Lance Armstrong har ikke kun debuteret inden for cykling, men der er også en lille forfatter gemt i ham. Dog er forfatterskabet udsprunget af hans passion for cykling og har resulteret i to bøger:

• It's Not About the Bike (2002)
• Every Second Counts (2004)

Indenfor kærlighedens verden har Lance også debuteret, dog blev han skilt fra sin kone i 2003, men året efter finder han igen kærlighed sammen med den kendte sangerinde Cheryl Crowe. Dog holder dette ikke ret længe, da de også går fra hinanden i maj i 2006. Men der er vist ingen tvivl om at den kun 35-årige tidligere cykelrytter nok skal finde kærligheden på ny. Han er trods alt en dejlig mand, som kæmper for det, som han tror på.
ANNONCE
Del

Seneste nyt