Aniston

Mand og kvinde

Kærlighed, kønsmønster og ligestilling

Vi kæmper for ligestilling, vi vil ikke kaldes kælling, men alligevel vil vi gerne have en stor stærk mand, som kan beskytte os. Modsigende?

Mand og kvinde
Jeg fangede for nyligt mig selv i at tænke: "Ej, kan han ikke lide gyserfilm? Sikke et turn off". Min mand skal da kunne holde til at se "Saw 3" med mig, og bare sidde med et køligt smil, mens lemmer flyver til hver en side. Det er måske ikke det mest romantiske, men så ved jeg, at han er stor og stærk, og at jeg kan putte mig ind til ham.

Jeg vil ikke være hjemmegående husmor og leve af hans indkomst - alligevel er det underligt, hvis han tjener mindre end mig.

Vi har de her forestillinger om hinanden. Hun skal støvsuge i sexet lingeri, maden skal være klar, og hun må også gerne have store bryster. Men hun må ikke være en tom dåse, der ikke kan fuldføre en samtale. I hvert fald ikke hvis det er noget længerevarende.

Han skal være cool, lækker i jakkesæt, have klippet navlestrengen fra sin mor og passe på os, men han skal heller ikke være en konfliktsky mand, der ikke kan finde ud af at være følsom og snakke om, hvad han gemmer på indeni. Men tuder han for meget? Nej, den er heller ikke god.

Udseendet
Begge køn gør mere og mere ud af sig selv udseendesmæssigt, og vi lever i en verden domineret af træningscentre, solarier, botox og fedtsugninger. Flere og flere, især kvinder, næsten sulter sig ihjel for at passe ind i Hollywood verdenen.

Selvom man selvfølgelig gør det for at have det godt med sig selv, er det jo også et eller andet sted på grund af det andet køn. Mange af os prøver at gøre os ind til slanke, storbrystede modeller med langt hår, for at mændende skal synes om os. Alligevel hader vi at få sleske kommentarer af mænd på gaden eller i byen.

Det samme gælder for det andet køn. Mange mænd vil gerne se godt ud og være tiltrækkende for kvinder. Have vaskebræt og store muskler og have pæn hud. Men de vil heller ikke risikere at blive kaldt bøsse eller være for følsomme.

Selvom jeg selvfølgelig selv er en del af det, kan jeg ikke lade være med at undre mig over, hvorfor det er blevet sådan. Før solarier, extensions og spinningcykler, fungerede vi alligevel, og der fandt folk også sammen og elskede hinanden. På trods af buskede øjenbryn og deller.

Kønnene udviskes?
Der kommer flere og flere af de her metroseksuelle. Mænd, der gør noget ud af sig selv. Måske tager de sol og bruger en hudplejeserie. Der kommer flere følsomme mænd. Der findes homoseksuelle mænd, der nærmest minder mere om kvinder, og lesbiske kvinder, der mere ligner mænd.

Verden i dag tillader, at vi er så forskellige, som vi har lyst til. Vi kan klæde os i præcis det, vi vil, og vi beundrer hinanden for at turde udtrykke sig selv. Vi ser ikke ret tit det traditionelle mønster mere, hvor mand arbejder, kvinde laver mad og føder børn.
ANNONCE
Mand og kvinde
Modsætninger
Fra barnsben af er vi forskellige, og det bliver især noget, vi opdager, når vi indleder et forhold med det andet køn. Mange kvinder hader, at mænd ikke slår brættet ned, aldrig vasker op og altid sidder med fjernbetjeningen. Mange mænd synes, at kvinder kun kan brokke sig og går op i bagateller.

Der er bare nogle ting, som helt biologisk er anerledes ved de to køn, og det er ikke rigtigt til at ændre på. Men vil vi egentligt ændre på det? Det er jo nogle ting, som vi måske forelskede os i ved personen, og vi bliver nok nødt til at acceptere bare nogle af hinandens forskelle, for vi vil jo også gerne have en at være sammen med i livet.

Selvom det virker som om, at vi som in 
Det er som om, at noget af det gamle kønsmønster vil vi gerne beholde, og andet vil vi meget gerne have væk. Det er uretfærdigt, at kvinder stadig tjener mindre end mænd, og at vi som ledere i et firma ikke kan rette på eller være utilfreds med noget, uden at de mandlige kollegaer er bange for, at vi nu vil tude og være hysteriske.

Bliver vi for magtfulde og tjener for mange penge, er det også skræmmende for mange mænd, da de også holder fast i kønsmønsteret, hvor de skal passe på os og styre økonomien.

Denne udvikling har, ligesom alt andet i livet, både positive og negative følger. Det eneste man kan gøre, er at finde ud af, hvad man selv er til, hvad man søger i en partner, og ikke mindst - hvordan man selv vil være. Alt er tilladt. Vi er jo trods alt dreng og pige, mand og kvinde, og dem skal der vel være forskel imellem.
ANNONCE
Del

Seneste nyt