Makeupbørster: Tips og tricks til at finde de rigtige og vedligeholde dem
Sådan undgår du at bruge unødvendigt mange penge på makeupbørster
Ugens tip: Du kan lave en bedre makeup med gode børster og dårlig makeup, end du kan med dårlige børster og god makeup. Hvis du kan bruge ekstra penge, så anbefaler jeg klart at bruge dem på gode børster.
Inden du køber børsten
Det skal siges fra starten, at billige børster sagtens kan være ligeså gode som de dyre, hvis ikke bedre.
Sådan tjekker du om børsten er god, INDEN du køber den:
· Børsten skal føles blød, men samtidig skal du også kunne se, at der er mange hår på den. Jo flere hår, der er på den des bedre er den til at samle makeup op og fordele det. Dette gælder, hvad enten det er til ansigtet, læberne eller øjnene.
· Kør fingeren igennem hårene nogle gange, eller brug børsten på din hånd. Hvis der falder hår af, skal du holde dig så langt væk som muligt. En børste, der fælder, kan være skyld i, at især øjenskygge kan komme til at se helt forkert ud.
· Hvis der er mulighed for det, så prøv endelig børster med et produkt. Tag evt. din egen øjneskygge/pudder med i butikken. Du ved præcis, hvordan den skal se ud, og hvis du kan se, at man skal dyppe børsten mange gange, før den samler produktet op, så er det en dårlig børste. Ideelt skal man ikke dyppe børsten mere end 1-2 gange i produktet for, at det skal kunne lægge et fint, jævnt lag.
· Øjenskyggebørsters skaft bør altid være længere end 10 cm – også selvom det er en, du vil have med i tasken. De er altid nemmere at arbejde med, da du kan se i spejlet, hvad du laver - helt uden at prikke dig selv i øjet.
Vedligeholdelse af makeupbørster
Når nu du har købt den perfekte børste, som er blød, hvor hårene sidder fast, som samler makeup op ganske effektivt og har et langt skaft, så skal du også vedligeholde den. Men hvordan gør man så det?
Du kan naturligvis købe børsteshampooer til massevis af penge, men det behøver du ikke.
Find eventuelt en billig, men mild, hårshampoo i stedet. Tre dele shampoo blander du med ½-1 del helt almindelig hånddesinficerende gel og vasker dine børster med det.
Shampooen holder hårene bløde og rene, og de bliver også desinficeret af gelen.
Efter at du har vasket ALT shampooen ud, skal du sætte dem til at lufttørre. Ingen børster er lavet til at håndtere en føntørring!
Husk at sætte dem med hårene nedad, ellers risiker du, at vandet løber op og løsner limen, som holder på hårene.
Husk også at bruge meget lidt shampoo og kun at gøre det her én gang om ugen. Jeg gør det kun med mine pudder-/foundationbørster, da jeg går meget op i at det, der rør mit ansigt, er helt rent.
Til mine læbe/øjenskyggebørster bruger jeg e.l.f.’s Daily Brush Cleaner som koster 30,24 kroner for 250 ml, hvilket er overkommeligt.
Jeg plejer at sprøjte et par gange på et stykke køkkenrulle og så ellers køre børsterne henover, til de bliver rene. Det gør jeg hver gang, jeg er færdig med at bruge dem.
Hvis du ikke er til e.l.f.'s børstemidler, er alternativet vådservietter, som man også bruger til babynumser. Jeg køber altid en refill med 80 styks for 10 kr., og det kan endda fås billigere. Jeg bruger én serviet til 5-6 pensler.
Efter at du har renset dine børster, er det vigtigt, at du holder dem rene – især de børster, der er i berøring med dit ansigt.
Hvis du bare har dem stående, samler de nemlig støv og snavs fra luften, som du så smører i ansigtet – nej tak!
De fleste børster kommer med en plastik beskytter men i tilfælde af, at dine ikke gjorde: Smid en plasticpose henover dem, eller læg dem i en lukket æske.