Aniston

Make-uppens betydning

samt nogle tips

Dit udseende udad til og dit ansigt har som bekendt stor betydning, enten du går der hjemme eller er på job. Den rigtige make-up er altafgørende i denne forbindelse, og et godt look er altid vigtigt.

Af: Sigrid P. Wøhler:
Make-uppens betydning
Brug samme tid på din daglige make-up hver dag, og se ens ud fra dag til dag. Ikke oversminket med en hel masse farver, det vil blot få dig til at se "billig" ud. Brug tid og penge på at finde frem til den usynlige make-up, der vil fremhæve din personlighed, uden at se sminket ud.

Det vil kræve en del tid og kendskab til de basale sminketeknikker. Du kan naturligvis prøve dig frem, men du kan også investere i et kursus med fokus på din personlige make-up. Når du har fundet frem til "dine farver" og "din personlige make-up", er det fundamentale regler, der næsten gælder for evigt.

Selv aldersmæssige forandringer på den enkelte betyder mindre i denne henseende. Man skifter ikke fra kølige douce pastelfarver til varme gyldne nuancer med alderen.

Festmakeuppen

Noget helt andet er, når man lægger en fest/galla make-up eller en trendy make-up, hvor man netop har lyst til det afvigende. Så kan man bruge guld, glitter og lignende. Stærke farver som postkasserød, turkis, koboltblå samt lilla kan der her eksperimenteres med. Vil du lave smokey eyes, er det sort, sort og atter sort, der ender i en grå røgfarve i yderkanterne.

Du må investere i en god foundation, der både passer i konsistens og farve. Vær opmærksom på, at de findes utallige nuancer, lige fra helt gennemsigtige til stærkt dækkende. Skal den være vandbaseret, skal den være til normal eller fedtet hud. Få professionel rådgivning, når du handler. Det er med i prisen.

Hvad skal jeg investere i?
Tag dig god tid og prøv dig frem, inden du investerer. Det er ærgerligt at komme hjem med noget, der ikke bliver brugt. Make-up er kun dyrt, hvis du laver mange fejlkøb. Dernæst må du have en finkornet løs pudder til at fiksere din foundation med. Det er også her vigtigt, at du finder den helt rigtige farve.
ANNONCE
Make-uppens betydning
En consieler er et kraftigt pigmenteret produkt, der bruges til at udbedre små skavanker i huden, men kan også bruges i et tyndt lag omkring øjnene, hvis det behøves. En svag rouge i koral eller støvet rosa er også god enten som creme eller pudder.

Når du vælger en lip-liner til læbernes konturer, er de nye vandresistente mest holdbare. Dernæst kan man klare sig med en farvet gloss eller en fugtgivende læbestift.

Øjnene må gerne se friske ud, men må ikke være overmalede. Brug en eye-liner og en øjenskygge i en passende afstemt nuance. Den må ikke være for mørk, ej heller for lys. Koksgrå, skifergrå, grøn, augergine eller en metalic lilla kan anbefales at forsøge sig med. Du skal selvfølgelig bruge en primer til vipperne og masser af mascara.

En såkaldt "dag make-up" er en kvik, beauty make-up, der ikke er specielt synlig. Den skal fremhæve dine fortrin og minimere eventuelle afvigelser fra det perfekte. Med en dag-make-up skal personen fremstå som værende frisk og veloplagt på en tjekket måde.


Kurser af tre timers varighed med personlig hjælp kan arrangeres ved
tilmelding af minimum 8 deltagere.


Sigrid P. Wøhler er indehaver af og underviser på:
Fagskolen for Dekorativ Kosmetik.
Du kan se hjemmesiden her og sende hende en mail her
ANNONCE
Del

Seneste nyt