Majspandekager
...med lækkert fyld... når du ikke gider at være avanceret
Sprøde majspandekager med fyld af oksekød, bacon og tomatsauce.
Dej:
1 1/4 dl hvedemel
1 dl majsmel
1 knsp salt
3 dl vand
15 g margarine
Fyld:
50 g bacon i tern
150 g hakket oksekød
1 dl strimlet kinakål
1 tomat
50 g mellemlagret ost
Sauce:
1 spsk hakket løg
10 g margarine
1/2 spsk mel
1/2 dåse flåede tomater
1 tsk sød chili
hvidløgspulver
tabascosauce
Fremgangsmåde:
Hvedemel, majsmel, salt og vand røres sammen. Dejen hviler i en halv time inden bagningen. Bages på panden i ganske lidt margarine i ca. 2-3 minutter på hver side.
Baconen svitses i en gryde. Kødet tilsættes og svitses indtil det er brunt. Herefter tilsættes kinakålen. Tomat og ost skæres i terninger og kommes i gryden. Fyldet varmes igennem.
Løget skæres i terninger og svitses i margarinen. Melet drysses over. De flåede tomater med væde tilsættes. Saucen varmes igennem og smages til med krydderierne.
Pandekagerne rulles om fyldet, og serveres med den varme sauce og frisk salat med fetaost. Kan evt. pyntes med revet ost.
Dej:
1 1/4 dl hvedemel
1 dl majsmel
1 knsp salt
3 dl vand
15 g margarine
Fyld:
50 g bacon i tern
150 g hakket oksekød
1 dl strimlet kinakål
1 tomat
50 g mellemlagret ost
Sauce:
1 spsk hakket løg
10 g margarine
1/2 spsk mel
1/2 dåse flåede tomater
1 tsk sød chili
hvidløgspulver
tabascosauce
Fremgangsmåde:
Hvedemel, majsmel, salt og vand røres sammen. Dejen hviler i en halv time inden bagningen. Bages på panden i ganske lidt margarine i ca. 2-3 minutter på hver side.
Baconen svitses i en gryde. Kødet tilsættes og svitses indtil det er brunt. Herefter tilsættes kinakålen. Tomat og ost skæres i terninger og kommes i gryden. Fyldet varmes igennem.
Løget skæres i terninger og svitses i margarinen. Melet drysses over. De flåede tomater med væde tilsættes. Saucen varmes igennem og smages til med krydderierne.
Pandekagerne rulles om fyldet, og serveres med den varme sauce og frisk salat med fetaost. Kan evt. pyntes med revet ost.