Aniston

mærkelige stednavne

Ville du helst bo i Lem, Helved eller Mørke?

Det danske landkort er fyldt med stednavne, der i den moderne danskers ører lyder helt hen i vejret. Hvem kunne vide, at der findes byer med de sigende navne: "Bræk", "Hørmested" og "Bækager"? Og at både "Rom" og "Paris" ligger i Nordjylland?

mærkelige stednavne
"Tarm" er en by i Vestjylland, hvis slagter efter sigende laver ganske udmærkede pølser.

Tager man længere østpå, altså helt ud på næsen i Østjylland, kan man finde den lille by "Mørke", der har lagt navn til filmen "Mørke" tilbage i 2005. På trods af sit lettere deprimerende navn, har borgerne i "Mørke" stadig mulighed for at købe blomster i deres lille blomsterhandel, at shoppe i genbrugsbutikken og at smadre deres biler hos det lokale autoophug.

Tager man til Sønderjylland, ned forbi Tønder, er der mulighed for at køre igennem "Sæd". Stakkels "Sæd" mistede i 2007 retten til at kalde sig for en by, da indbyggertallet faldt til 181 personer. Wonder why.

Et andet sted i Sønderjylland, der stadig har retten til at kalde sig en by, er "Skodborg". "Skodborg" borgerforening uddeler hvert år en pris til en borger, der har gjort sig positivt bemærket i byen. Denne heldige borger vinder prisen som "Årets Skodborger".

Bevæger man sig mod Fyn, og sydpå til Langeland, kan man finde en masse "Bøller", blandt andre "Simmerbølle", "Lejbølle", "Tullebølle", "Skattebølle" og "Korsebølle". Men det er ikke kun "Bøller" der findes på langeland - her er også "Bøsseløkke", "Sædballe", "Fæbæk" og "Rat".

Forlader man Langeland og ræser videre til Sjælland, kan man i nærheden af Høje Taastrup finde den søde, lille by "Sengeløse". "Sengeløse" ligger i nærheden af "Vridsløsemagle" og museet "Kroppedal".
 
Man skal dog til Lolland-Falster før de virkeligt interessante stednavne dukker op. På Falster finder man "Horeby", og på Lolland ligger "Døllefjelde Musse", der gør sig bemærket med spritbilister, idrætsforeninger og kræmmermarkeder. På Lolland finder man desuden "Slemminge sogn", hvis stednavne omfatter "Brandstolpe", "Fælleseje", "Indtægten" og "Udstolpe". På Lolland finder man også "Skidensted", der ikke ligger så forfærdelig langt fra "Søllested".

På Bornholm kan man, udover  
De danske stednavne kan være underholdende nok i sig selv, men de er det rene vand i forhold til de udenlandske. I Østrig finder man byen "Fucking", i Tyrkiet findes "Batman"; Albanien er hjemsted for "Puke" og "Nossebro" findes i Sverige.

Hvis man keder sig usandsynligt meget på en bilferie, kan man gribe et atlas og indfange nogle underlige stednavne. Kvaliteten af underholdningen er ukendt, men det er et stensikkert tidsfordriv.
ANNONCE
Del

Seneste nyt