Mad med Aniston.dk
Lækre salater til sommeren
Salat med laks og asparges
Skal du grille en aften og mangler du en god forret, så er denne salat helt perfekt! Den er frisk og let, og den kan varieres på mange forskellige måder.
Ingredienser:
• 1/4 icebergsalathoved
• 1 rossosalathoved
• 8-12 grønne asparges (afhænger af størrelsen)
• 1 skalotteløg
• 250 gram kogt, kold laks
• 1 portion grundmarinade (kan købes i poser eller kartoner i alle supermarkeder)
Riv salaten groft og anret den på fire tallerkener eller et stort fad. Skær aspargesene i 2,5 cm lange stykker og kog dem møre i ca. fire minutter. Afkøl dem herefter. Imens de koger, hakkes skalotteløget fint.
Fordel aspargesene og laksen oven på salaten. Drys skalotteløgene ud over anretningen og inden servering hældes marinaden ud over.
Du kan variere denne salat ved at bruge ørred i stedet for laks. Der kan også sagtens bruges skinkestrimler, koldt kalkunkød, kaviar eller noget helt fjerde. Det er faktisk kun fantasien og dine egne smagsløg som sætter grænserne.
Desuden kan du bruge andre grøntsager, for eksempel kan du bruge rå porrer i stedet for skalotteløg, og du kan pynte fadet eller tallerkenen med tomatbåde. Du kan også bruge en anden marinade eller form for dressing, for eksempel dilddressing, som egner sig rigtig godt til laks og ørred.
Spinatsalat med bacon
Denne salat er et godt tilbehør til en buffet. Den er nem at lave, og den er utrolig let og passer til næsten alt.
Ingredienser:
• 200 gram frisk spinat
• 100 gram bacon
• 2-3 skiver franskbrød
• 1 spsk. olie
• 1 fed hvidløg
• 2 æg
• 1 portion grundmarinade med halvfed presset hvidløg
Skyl spinaten grundigt og dup den tør med køkkenrulle.
Skær baconen i små terninger og rist dem på panden. Læg dem herefter på et stykke fedtsugende papir.
Skær franskbrødet i terninger og rist det i olien på panden, pres hvidløget ud herover. Vend brødstykkerne en gang imellem, så de ikke brænder på.
Kog æggene og hak dem forsigtigt. Anret spinaten på et dybt fad og hæld marinaden ud over. Fordel brødcroutoner, bacon og hakket æg ovenpå.
Du kan variere salaten ved at bruge skinketerninger i stedet for bacon. Ligesom foregående opskrift kan du helt selv bestemme, hvilken slags kød du vil bruge, men bacon er helt klart favoritten, hvis du vil bruge salaten til en buffet. Desuden kan du jo også her komme andre slags grønsager i, men pas på ikke at overdrive, da du nemt kan "stjæle" smagen fra spinaten ved at bruge andre slags.
Mængden af hvidløg kan også varieres. Den nævnte mængde giver en mild smag, og er udelukkende med for at krydre salaten. Hvis du er en rigtig hvidløgselsker, kan du snildt komme lidt mere i. Men igen, pas på ikke at overdrive, det er jo ikke sikkert, at dine gæster er enige i, at hvidløg er det bedste krydderi i verden.
Skal du grille en aften og mangler du en god forret, så er denne salat helt perfekt! Den er frisk og let, og den kan varieres på mange forskellige måder.
Ingredienser:
• 1/4 icebergsalathoved
• 1 rossosalathoved
• 8-12 grønne asparges (afhænger af størrelsen)
• 1 skalotteløg
• 250 gram kogt, kold laks
• 1 portion grundmarinade (kan købes i poser eller kartoner i alle supermarkeder)
Riv salaten groft og anret den på fire tallerkener eller et stort fad. Skær aspargesene i 2,5 cm lange stykker og kog dem møre i ca. fire minutter. Afkøl dem herefter. Imens de koger, hakkes skalotteløget fint.
Fordel aspargesene og laksen oven på salaten. Drys skalotteløgene ud over anretningen og inden servering hældes marinaden ud over.
Du kan variere denne salat ved at bruge ørred i stedet for laks. Der kan også sagtens bruges skinkestrimler, koldt kalkunkød, kaviar eller noget helt fjerde. Det er faktisk kun fantasien og dine egne smagsløg som sætter grænserne.
Desuden kan du bruge andre grøntsager, for eksempel kan du bruge rå porrer i stedet for skalotteløg, og du kan pynte fadet eller tallerkenen med tomatbåde. Du kan også bruge en anden marinade eller form for dressing, for eksempel dilddressing, som egner sig rigtig godt til laks og ørred.
Spinatsalat med bacon
Denne salat er et godt tilbehør til en buffet. Den er nem at lave, og den er utrolig let og passer til næsten alt.
Ingredienser:
• 200 gram frisk spinat
• 100 gram bacon
• 2-3 skiver franskbrød
• 1 spsk. olie
• 1 fed hvidløg
• 2 æg
• 1 portion grundmarinade med halvfed presset hvidløg
Skyl spinaten grundigt og dup den tør med køkkenrulle.
Skær baconen i små terninger og rist dem på panden. Læg dem herefter på et stykke fedtsugende papir.
Skær franskbrødet i terninger og rist det i olien på panden, pres hvidløget ud herover. Vend brødstykkerne en gang imellem, så de ikke brænder på.
Kog æggene og hak dem forsigtigt. Anret spinaten på et dybt fad og hæld marinaden ud over. Fordel brødcroutoner, bacon og hakket æg ovenpå.
Du kan variere salaten ved at bruge skinketerninger i stedet for bacon. Ligesom foregående opskrift kan du helt selv bestemme, hvilken slags kød du vil bruge, men bacon er helt klart favoritten, hvis du vil bruge salaten til en buffet. Desuden kan du jo også her komme andre slags grønsager i, men pas på ikke at overdrive, da du nemt kan "stjæle" smagen fra spinaten ved at bruge andre slags.
Mængden af hvidløg kan også varieres. Den nævnte mængde giver en mild smag, og er udelukkende med for at krydre salaten. Hvis du er en rigtig hvidløgselsker, kan du snildt komme lidt mere i. Men igen, pas på ikke at overdrive, det er jo ikke sikkert, at dine gæster er enige i, at hvidløg er det bedste krydderi i verden.
Grøn kyllingesalat
En nem aftensmad til dig, som har travlt hele sommeren, men som stadig vil have noget ordentligt at spise.
Ingredienser:
• 150 gram bacon i tynde skiver
• 300 gram kogt eller stegt, kold kylling
• 1/2 lille blomkålshoved, ca. 200 gram
• 1 salathoved eller ½ icebergsalathoved
• 2-3 tomater i skiver
• 150 gram fine ærter
Marinade:
• 4 spsk. tomatjuice
• 1 spsk. olie
• 1 spsk. citronsaft
• salt og peber
• 2 spsk. klippet purløg
Skær baconen i terninger og rist dem til de er gyldne. Læg dem på fedtsugende papir eller køkkenrulle indtil det er nogenlunde tørt.
Skær de kolde kyllingekød i tern, og del blomkålen i små buketter og blanchér dem. Herefter snittes salaten, og alle ingredienserne kommes i en salatskål undtagen baconen,
Pisk marinaden sammen og hæld den over salaten. Husk at blande salaten godt sammen. Til sidst drysses baconen henover, og så er retten klar til servering.
Du kan i stedet for almindelig salat bruge spinatblade, som tilføjer en rigtig god smag til kyllingen. Desuden kan du bruge en masse forskellige krydderier, for eksempel hvidløg, oregano eller karry.
Du kan også bruge kalkun i stedet for kylling, hvis du vil være lidt sund. Du kan også bare pille skindet af kyllingen, og så giver det næsten det samme. Desuden kan du skippe marinaden, hvis du bare ønsker en frisk og let salat med lidt bid i.
Rissalat med broccoli og rød peber
Lækkert tilbehør til en oksesteg eller et dejligt stykke kalkunbryst. Og der er masser af måder at variere denne ret på.
Ingredienser:
• 3 dl. Kogte, løse ris
• 250 gram broccoli
• 1 hakket rød peberfrugt
• 1 finthakket salatløg
Marinade:
• 3 spsk. Citronsaft
• 3 spsk. Olivenolie
• 1 tsk. Dijonsennep
• 1 fed presset hvidløg
• Salt og peber
Del broccolien i små buketter og skræl broccolistilkene og snit dem fint. Blanchér disse i ca. to minutter og afkøl dem i koldt vand. Bland risene sammen med grønsagerne.
Pisk marinaden sammen og vend den i risblandingen.
Salaten skal køle af i køleskabet ca. 30 minutter inden servering.
Variation af denne opskrift kunne for eksempel være at bruge vilde ris i stedet for de almindelige hvide ris. Det giver en rigtig god smag og desuden et rigtig flot udseende, og vi er jo alle klar over at udseendet af maden er med til at påvirke smagen.
Du kan også prøve at komme forskellige andre grøntsager deri. For eksempel kan du stege nogle sukkerærter og komme i, hvilket giver retten en god og kraftig smag og får det til at minde en del om wokmad. Derudover kan du jo snitte gulerødder, porrer, hvidkål og andre smagsfulde grønsager. Igen er det kun din fantasi og dine smagsløg som sætter grænsen.
Det var alt fra "Mad med Aniston.dk" denne gang. Vi håber, at du kommer til at eksperimentere lidt i køkkenet med disse opskrifter, og derudover ønsker vi dig en god sommer. Vi ved, at den er på vej.
God fornøjelse!
En nem aftensmad til dig, som har travlt hele sommeren, men som stadig vil have noget ordentligt at spise.
Ingredienser:
• 150 gram bacon i tynde skiver
• 300 gram kogt eller stegt, kold kylling
• 1/2 lille blomkålshoved, ca. 200 gram
• 1 salathoved eller ½ icebergsalathoved
• 2-3 tomater i skiver
• 150 gram fine ærter
Marinade:
• 4 spsk. tomatjuice
• 1 spsk. olie
• 1 spsk. citronsaft
• salt og peber
• 2 spsk. klippet purløg
Skær baconen i terninger og rist dem til de er gyldne. Læg dem på fedtsugende papir eller køkkenrulle indtil det er nogenlunde tørt.
Skær de kolde kyllingekød i tern, og del blomkålen i små buketter og blanchér dem. Herefter snittes salaten, og alle ingredienserne kommes i en salatskål undtagen baconen,
Pisk marinaden sammen og hæld den over salaten. Husk at blande salaten godt sammen. Til sidst drysses baconen henover, og så er retten klar til servering.
Du kan i stedet for almindelig salat bruge spinatblade, som tilføjer en rigtig god smag til kyllingen. Desuden kan du bruge en masse forskellige krydderier, for eksempel hvidløg, oregano eller karry.
Du kan også bruge kalkun i stedet for kylling, hvis du vil være lidt sund. Du kan også bare pille skindet af kyllingen, og så giver det næsten det samme. Desuden kan du skippe marinaden, hvis du bare ønsker en frisk og let salat med lidt bid i.
Rissalat med broccoli og rød peber
Lækkert tilbehør til en oksesteg eller et dejligt stykke kalkunbryst. Og der er masser af måder at variere denne ret på.
Ingredienser:
• 3 dl. Kogte, løse ris
• 250 gram broccoli
• 1 hakket rød peberfrugt
• 1 finthakket salatløg
Marinade:
• 3 spsk. Citronsaft
• 3 spsk. Olivenolie
• 1 tsk. Dijonsennep
• 1 fed presset hvidløg
• Salt og peber
Del broccolien i små buketter og skræl broccolistilkene og snit dem fint. Blanchér disse i ca. to minutter og afkøl dem i koldt vand. Bland risene sammen med grønsagerne.
Pisk marinaden sammen og vend den i risblandingen.
Salaten skal køle af i køleskabet ca. 30 minutter inden servering.
Variation af denne opskrift kunne for eksempel være at bruge vilde ris i stedet for de almindelige hvide ris. Det giver en rigtig god smag og desuden et rigtig flot udseende, og vi er jo alle klar over at udseendet af maden er med til at påvirke smagen.
Du kan også prøve at komme forskellige andre grøntsager deri. For eksempel kan du stege nogle sukkerærter og komme i, hvilket giver retten en god og kraftig smag og får det til at minde en del om wokmad. Derudover kan du jo snitte gulerødder, porrer, hvidkål og andre smagsfulde grønsager. Igen er det kun din fantasi og dine smagsløg som sætter grænsen.
Det var alt fra "Mad med Aniston.dk" denne gang. Vi håber, at du kommer til at eksperimentere lidt i køkkenet med disse opskrifter, og derudover ønsker vi dig en god sommer. Vi ved, at den er på vej.
God fornøjelse!