Mad med Aniston.dk
Gør noget ud af din pasta
Hvis du er træt af ganske almindelig og kedelig pasta, så kommer her nogle rigtig gode forslag til, hvordan du kan bruge pasta i mange forskellige, spændende retter.
Retter enten til hverdag, til fest eller til en romantisk middag med kæresten. Det er kun din fantasi, som sætter grænser for, hvor og hvornår du bruger opskrifterne.
Vi starter med en klassiker!
Italiensk tomatsuppe
Ingredienser:
Smelt smørret i en gryde og steg løgene, til de er bløde. Tilsæt de hakkede tomater, 3 dl af grønsagsbouillonen og bagepulveret. Bring suppen i kog, og lad den simre i 20 minutter. Tag gryden af varmen og lad suppen køle af. Kom suppen i en blender og blend til den er jævn. Passér den gennem en sigte tilbage i gryden.
Tilsæt resten af bouillonen og pastaskruerne og smag til med salt og peber. Hæld sukkeret i suppen, bring den i kog og lad den simre i 15 minutter. Hæld suppen i varme portionsskåle, hæld piskefløden i og rør den i en hvirvel. Pynt med friske basilikumsblade og croutoner.
Hvis du nu er på slankekur og ikke synes, at smør og fløde er en særlig god idé, kan du sagtens bruge en fedtfri pande til at stege løgene på, eller du kan bruge olie i stedet. Og som erstatning for piskefløde, kan du bruge creme fraiche, som findes fedtfattigt i alle supermarkeder.
Og til sidst kan du jo koge din egen grønsagsbouillon på rodpersille, porrer, kartofler og selleri, for så ved du med sikkerhed, hvad du kommer i suppen, og så er den jo tilmed ret sund.
Andet tilbehør kunne også være hvidløgsflutes, eller grove flutes med soltørrede tomater. Der er mange muligheder, det handler bare om at være opfindsom og kun lade fantasien sætte grænser.
Retter enten til hverdag, til fest eller til en romantisk middag med kæresten. Det er kun din fantasi, som sætter grænser for, hvor og hvornår du bruger opskrifterne.
Vi starter med en klassiker!
Italiensk tomatsuppe
Ingredienser:
- 60 gram usaltet smør
- 1 stort hakket løg
- 900 gram tomater, groft hakkede
- 6 dl grønsagsbouillon
- 1 knivspids bagepulver
- 225 gram pastaskruer
- 1 spsk. sukker
- 1,5 dl piskefløde
- Salt og peber
Smelt smørret i en gryde og steg løgene, til de er bløde. Tilsæt de hakkede tomater, 3 dl af grønsagsbouillonen og bagepulveret. Bring suppen i kog, og lad den simre i 20 minutter. Tag gryden af varmen og lad suppen køle af. Kom suppen i en blender og blend til den er jævn. Passér den gennem en sigte tilbage i gryden.
Tilsæt resten af bouillonen og pastaskruerne og smag til med salt og peber. Hæld sukkeret i suppen, bring den i kog og lad den simre i 15 minutter. Hæld suppen i varme portionsskåle, hæld piskefløden i og rør den i en hvirvel. Pynt med friske basilikumsblade og croutoner.
Hvis du nu er på slankekur og ikke synes, at smør og fløde er en særlig god idé, kan du sagtens bruge en fedtfri pande til at stege løgene på, eller du kan bruge olie i stedet. Og som erstatning for piskefløde, kan du bruge creme fraiche, som findes fedtfattigt i alle supermarkeder.
Og til sidst kan du jo koge din egen grønsagsbouillon på rodpersille, porrer, kartofler og selleri, for så ved du med sikkerhed, hvad du kommer i suppen, og så er den jo tilmed ret sund.
Andet tilbehør kunne også være hvidløgsflutes, eller grove flutes med soltørrede tomater. Der er mange muligheder, det handler bare om at være opfindsom og kun lade fantasien sætte grænser.
Omelet med pasta
Ingredienser:
Ingredienser:
- 4 spsk. olivenolie
- 1 lille hakket løg
- 1 fennikelknold i tynde skiver
- 125 gram kartofler i tern
- 1 fed hakket hvidløg
- 4 æg
- 1 spsk. hakket frisk bredbladet persille
- Lidt chilipulver
- 100 kogte pastaskruer
- 2 spsk. fyldte grønne oliven, i halve
- Salt og peber
- Tomatsalat som tilbehør
-
Opvarm halvdelen af olien på en pande og steg løg, fennikel og kartofler, under omrøring, i 8-10 minutter, eller til kartoflerne er ved at være møre.
Tilsæt hvidløg og lad det stege i et minut. Tag panden af varmen, øs grønsagerne over på en tallerken. Sæt dem til side. Pisk æggene til de skummer. Rør persillen i og smag til med salt, peber og chili.
Varm 1 spsk. af olien på en ren pande. Hæld halvdelen af æggeblandingen på panden, tilsæt derefter de stegte grønsager, pastaen og halvdelen af olivene. Hæld resten af æggeblandingen på og steg den, indtil siderne begynder at stivne.
Løft op i siderne af omeletten med en paletkniv, så den rå æggemasse kan løbe ned på panden. Steg omeletten til undersiden er lys gyldenbrun.
Lad omeletten glide over på en tallerken. Tør panden af med køkkenrulle og varm rest af olien op. Vend omeletten over på panden og lad den stege til den anden side er gyldenbrun. Lad omeletten glide over på et fad og pynt den med de resterende oliven. Skær omeletten ud og servér den med tomatsalat til.
Omeletten her kan være rigtig god til en romantisk midnatsmiddag på plænen en stjerneklar aften med kæresten. Den smager af sommer og ser rigtig godt ud med de mange farver.
Der kan også blive tilsat andre grønsager som for eksempel porrer og gulerødder. Denne opskrift er i forvejen ret fedtfattig, så det eneste, du kan gøre, er at bruge en fedtfattig pande og sløjfe olien, hvis du altså er i besiddelse af sådan en.
Fyldte cannelloni
Ingredienser:
Kog pastaen med olien i en gryde med letsaltet vand, til den er mør. Hæld vandet fra og sæt pastaen til side.
Til saucen smeltes smørret i en gryde. Rør melet i og lad det koge i et minut. Rør mælken i lidt ad gangen, tilsæt laurbærblade og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt muskatnød og salt og peber. Tag saucen af varmen og tag laurbærbladene op.
Øs fyldet i en sprøjtepose og fyld cannellonierne. Øs en smule af saucen ud i bunden af et ildfast fad. Læg cannellonierne i et enkelt lag i fadet og hæld resten af saucen over. Drys med parmesan og bag cannellonierne i en 190 grader varm ovn i 45 minutter. Pynt med friske krydderurter og servér straks.
Disse pastarør er virkelig lækre, og er du lidt erfaren i køkkenet, kan du sikkert selv finde på noget at komme inden i dem, hvis du ikke lige er til spinat.
Du kan servere disse sammen med noget godt brød og tomatsalat, og de er perfekte til en romantisk middag, hvis du gerne vil vise din partner, at du har gjort lidt ud af maden.
- 8 cannelloni rør
- 1 spsk. olivenolie
- 25 gram reven parmesan
- 25 gram smør
- 300 gram frossen spinat , optøet og hakket
- 115 Ricotta ost
- 25 gram reven parmesan
- 60 gram hakket skinke
- 1 knivspids muskatnød
- 2 spsk. piskefløde
- 2 æg pisket let
- Salt og peber
- 25 gram smør
- 25 gram mel
- 3 dl mælk
- 2 laurbærblade
- 1 knivspids muskatnød
Kog pastaen med olien i en gryde med letsaltet vand, til den er mør. Hæld vandet fra og sæt pastaen til side.
Til saucen smeltes smørret i en gryde. Rør melet i og lad det koge i et minut. Rør mælken i lidt ad gangen, tilsæt laurbærblade og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt muskatnød og salt og peber. Tag saucen af varmen og tag laurbærbladene op.
Øs fyldet i en sprøjtepose og fyld cannellonierne. Øs en smule af saucen ud i bunden af et ildfast fad. Læg cannellonierne i et enkelt lag i fadet og hæld resten af saucen over. Drys med parmesan og bag cannellonierne i en 190 grader varm ovn i 45 minutter. Pynt med friske krydderurter og servér straks.
Disse pastarør er virkelig lækre, og er du lidt erfaren i køkkenet, kan du sikkert selv finde på noget at komme inden i dem, hvis du ikke lige er til spinat.
Du kan servere disse sammen med noget godt brød og tomatsalat, og de er perfekte til en romantisk middag, hvis du gerne vil vise din partner, at du har gjort lidt ud af maden.
Spaghetti med røget laks
Ingredienser:
Ingredienser:
- 450 gram fuldkornspasta
- 2 spsk. olivenolie
- 90 gram smuldret fetaost
- Salt og peber
- Friske blade fra krydderurter
-
Sauce: - 3 dl piskefløde
- 1,5 dl whisky eller brandy
- 125 gram røget laks
- 1 knivspids cayennepeber
- Salt og peber
- 2 spsk. hakket koriander eller persille (frisk)
-
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Hæld pasta og 1 spsk. af olien i, og lad det koge, til pastaen er al dente. Hæld vandet fra og hæld pastaen tilbage i gryden sammen med resten af olien. Læg låg på, sæt gryden til side og hold den varm.
Hæld piskefløde i en lille gryde og bring den til lige før kogepunktet. Hæld whiskyen eller brandyen i en anden lille gryde og bring også dette nær kogepunktet, men lad det ikke koge. Tag begge gryder af varmen og bland indholdet sammen.
Skær den røgede laks i tynde strimler og læg dem i flødeblandingen. Smag til med cayennepeber, salt og peber. Lige før servering, røres frisk koriander eller persille i. Anret spaghettien på et varmt fad, hæld saucen over og vend pastaen med 2 store gafler. Drys den smuldrede fetaost over, pynt med koriander eller persilleblade og servér straks.
Denne opskrift er en rigtig god opskrift, hvis du skal forkæle nogen lidt. Og den passer perfekt til, når de gamle kommer hjem på besøg, eller når svigermekanikken skal spise hos dig for første gang.
Udover laks kan du jo også bruge andre former for kød, skinkestrimler for eksempel. Og husk at udseendet gør meget ved smagen, så glem ikke at pynte med friske krydderurteblade eller tomater i skiver.
Forslag til tilbehør kunne være hvidløgsflutes, almindelige flutes eller de førnævnte flutes med soltørrede tomater. Men tilbehør kan jo være så mange ting, og det afhænger også utrolig meget af, om der har været forret, eller der kommer dessert, og det afhænger i den grad også meget af, hvordan ens smag er. Men det bestemmer du jo heldigvis selv!
Med disse fire opskrifter håber jeg, at du har fået lidt inspiration til at gøre din pastaaften lidt mere spændende, og så kan du jo også overraske de gamle, din kæreste eller vennerne med en lækker middag, som er lavet af noget så kedeligt som pasta.
Så, se du hellere at komme ud i køkkenet - og kom i gang!
God fornøjelse!