Aniston

Månepigen og Solprinsessen

Ung fantasy af Michelle Kjærulff

Månepigen og Solprinsessen er skrevet af den kun 16-årige Michelle Goncalves Kjærulff. Det er en fantasifuld fantasyfortælling om to helt forskellige piger.
Månepigen og Solprinsessen
Romanen har flere fortællere. De to vigtigste er "Pigen", der på grund af sit udseende lever alene som en udstødt, og Sista, en rig overklassespige, der sammen med arbejderdrengen, Drioun kommer ud for en lang række eventyr, som hun slet ikke ønsker.

I løbet af bogen lærer "Pigen" og Sista en masse om sig selv, kommer ud for et væld af farer og møder også hinanden. De er hinandens modsætninger - hvilket romanens titel og forsidebillede også lægger op til.

Romanen er første del af serien "Mørkets forbandelse". Den slutter ret brat, og man får derfor lyst til at vide, hvad der sker i næste bog.

God handling
Romanen har en fin, spændende og til tider action-agtig handling. Det er handlingen, der er romanens styrke, og det er den, der driver én til at læse videre. Der sker en masse sideløbende med hovedfortællingen, fordi der er flere forskellige fortællere.

"Pigens" historie er det mest spændende: Hvem er hun? Hvorfor er hun alene? Hvad er det, der gør hende så anderledes? Hun har helt klart drivkraft og motivation til at være en hovedperson.

Sista bliver "Pigens" modsætning i form af sit lyse hår og overklassesværemåden, men ikke spændingsmæssigt. Hun kommer til at minde lidt for meget om alle de andre rige piger, der i fantasyens tid er kommet ud på eventyr, de ikke ønskede. Og som finder ud af, at de er ret vigtige for verdens beståen.

Sistas person har dog resten af serien til at blive mere dyb/flersidet. Nu, hvor hun er revet ud af sit overklassesliv og skal til at tage et ansvar, er der helt klart god mulighed for, at hun kan udvikle sig til andet og mere - også psykologisk.

Romanen bærer en god historie i sig, men man fristes til at sige, at den måske er skrevet på for få sider. Sommetider kunne der godt bruges lidt rolige overgange mellem handlingerne, lidt forklaring hist og her. Desuden ville romanen have haft godt af en korrekturlæsning fra forlagets side.

Bedømmelse
Aniston.dk anbefaler dig at læse denne roman, hvis du er til fantasy. Der er helt klart kerner i forfatteren, og den næste bog i serien har sandsynligvis både den gode handling (som denne også har), og flersidede personkarakteristikker, i stil med "Pigens".

Tak til forlaget FACET for venlig fremsendelse af anmeldereksemplar.

Kreditering: Illustration: FACET, Louise S. S. Sterll.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce