Aniston

Lydia - Hvad nu hvis Prinsesse Diana aldrig var død?

Hvordan ville hendes liv se ud? Forfatter Monica Ali kommer med sit bud.

3 ud af 6 stjerner
Lydia - Hvad nu hvis Prinsesse Diana aldrig var død?
Hvad nu hvis Lady Diana iscenesatte sin egen død? For at forsvinde ud af presses søgelys og leve et tilbagetrukket liv uigenkendeliggjort af plastiskoperationer og under en ny identitet.

Her starter Monica Alis roman Lydia.
 
Hvad nu hvis?
Vi møder romanens hovedperson Lydia, 12 år efter hun har forladt sit gamle liv. Lydia lever nu et stilfærdigt og tilbagetrukket liv i den lille amerikanske by Kinsington. Her arbejder hun frivilligt på et hundeinternat og bor alene i en villa, langt væk fra den nådesløse engelske presse og et liv, hvor den ene skandale afløser den anden.
 
Hverken Lydias kæreste Carson eller veninderne kender noget til hendes hemmelighed og hendes konstante angst for, at nogen vil genkende hende.

Lydia er konstant splittet, på den ene side ønsker hun at betro sig til kæresten Carson og veninderne, men på den anden side er hun angst for, at nogen skal afsløre hendes sande identitet.

Da den engelske journalist Grabowski indlogerer sig på det lokale hotel

og opsøger Lydia, er hendes forsvindingsnummer for alvor truet. Selvom der her er optræk til, at Lydias hemmelighed bliver afsløret, når  romanen aldrig at blive rigtig spændende.
 
Og så alligevel ikke …
Samtidig med historie om Lydia følger man i dagbogsform hendes rådgiver fra hoffet og sammensvorne i forsvindingsnummeret Lawrence. Han har en uhelbredelig kræftsvulst i hjernen og bruger sine sidste dage på at fortælle sin historie om Lady Diana.

Gennem Lawrence lærer man den rigtige Lady Diana bedre at kende. Alligevel tager jeg mig selv i at tænke, om det nu også er et sandt billede, der tegnes?
 
Romanen indeholder de rigtige ingredienser til en god historie. Der er kærlighed, sorg, venskab, frygt, besættelse, alt sammen ingredienser til en vellykket roman. Alligevel lykkes det ikke rigtig for Ali at mikse blandingen sammen til noget der duer.

Måske fordi Lydia kunne have været en hvilken som helst anden kvinde, der har mistet og er på evig flugt. Tilbage står spørgsmålet, ville Lady Diana nogensinde have forladt sine sønner for et liv i skjul?    
 

Lydia er udgivet den 20.10.11 af forlaget Lindhardt og Ringhof og koster 299,95 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt