Aniston

Ludo

Verdens mest uretfærdige spil

Alle kender Ludo og har også på et eller andet tidspunkt i deres liv spillet dette intetsigende spil med den store underholdningsværdi - for både børn og voksne.
Ludo
Ludo er meget mere end blot tidsfordriv - det er med til at styrke vore sociale bånd. For eksempel sidder børn i børnehaver og skolefritidsordninger og spiller fra de bliver afleveret om morgenen til de bliver hentet om aftenen.

Og når de bliver passet af bedsteforældrene, så sidder de også og spiller sammen med de godtroende bedsteforældre, der egentlig ikke gider, men føler sig tvunget til at underholde barnet.

Der findes mange måder at spille ludo på. Der er den mest almindelige måde, hvor man er 2 til 4 spillere og har én ludo-terning med både stjerne og globus. Man slår med terningen, og som i et hvert andet spil, gælder det om at komme først i mål.

Så er der også den udvidede udgave, hvor man kan være op til 8 spillere. Her gælder de samme regler som for den ovenstående måde.

Hvis man skulle være så uheldig at smide ludo-terningen væk, så er der hjælp at hente i et hvert andet spil med terninger. Man tager et styk almindelig terning og lader sekseren fungere som globus - og vupti så kan man spille igen!

Hvis man er blevet træt af den almindelige form for Ludo, kan det anbefales, at man prøver "Dræber Ludo". Umiddelbart lyder det lidt barsk, men denne version er ideel til druk, da man kan spille med, at man skal drikke, hver gang man bliver slået hjem.

Ligesom i almindelig Ludo er målet selvfølgelig at få alle sine fire brikker i mål, før de andre spillere; men herudover er det målet at gøre livet så svært som muligt for de andre spillere, også selvom det betyder, at du samtidig gør livet surt for dig selv.

For eksempel skal man slå en modstander hjem, hvis man kan komme til det.

"Dræber Ludo" er sjovest, hvis man er mange! Hvis du har lyst til at vide mere om reglerne, kan du klikke her.

Der er selvfølgelig også den helt alternative måde fra "Hva' snakker du om?", men af hensyn til de stakkels, forsvarsløse børn, er det ikke noget, vi vil anbefale!

Hvis du er helt "hooked" på Ludo, så er der ikke andet for end at melde dig ind i en Ludo klub - for eksempel Hadsund ludo klub!

Ludo er ikke tilfældigt - men det er verdens mest uretfærdige spil!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE