Aniston

Løbetid på online lån: Gør dig disse overvejelser

Du er måske allerede i gang med at undersøge de mange muligheder for at låne penge online?

Hvis det er tilfældet, så har du helt sikkert slået et par begreber op på google, som du ikke helt er klar over hvad betyder. Det er vigtigt, at du forstår og kan bruge diverse lånebegreber, så du ikke misforstår eller overser noget, som kan blive en økonomisk straf for dig i sidste ende. Derfor får du her en lille begrebsliste som beskriver og forklarer nogle af de vigtigste ord i forbindelse med lån af penge online: 

  • Rente

Renten fortæller noget om den udgift, som du skal betale, når du låner penge. Optager du et lån på et år på 10.000 kroner, hvor renten er 10%, så skal du betale 11.000 kr. tilbage. Det vil sige, at du skal betale 1000 kr. i renter – altså for at låne pengene 

  • ÅOP

Det er nok det vigtigste begreb, du skal kende for at kunne sammenligne forskellige lån. Det er en forkortelse af Årlige Omkostninger i Procent, og det er et samlet tal for alle de omkostninger, du har i forbindelse med lånet. 

  • Løbetid 

Løbetiden fortæller dig, hvor lang tid der går fra at du har optaget lånet, og til du skal have betalt lånet tilbage. Det betyder, at hvis du låner 10.000 kr. til et nyt fjernsyn, og lånets løbetid er på 60 dage, så skal du have tilbagebetalt lånet inden for 60 dage. Det er meget forskelligt, hvor lang løbetiden på et lån er, og det afhænger i høj grad af beløbets størrelse. 

Lån penge online når du har styr på begreberne, når du har undersøgt de forskellige muligheder, og når du har fundet frem til det lån, som lever op til dine krav og din økonomiske situation. 

Gode råd 

I forhold til netop løbetiden er der nogle overvejelser, som du bør gøre dig. 

For det første, så er det vigtigt, at du aftaler en realistisk løbetid med låneudbyderen. Her anbefales det, at du hellere sætter for meget tid af end for lidt. Hvis du ikke sætter tid nok af til tilbagebetalingen, eller hvis du ikke har lavet luft i dit budget til uforudsete udgifter som fx reparation på din bil eller lignende, så kan det hurtigt blive et alt for dyrt lån for dig, og du vil komme af med rigtig mange penge. Derfor er det altså en god idé, at du aftaler en realistisk løbetid med din lånudbyder - Læs mere her

For det andet er det også vigtigt, at du husker at regne renterne med. Her skal du tænke på, at jo længere løbetiden er desto flere renter kommer der på. Det betyder altså, at når du optager et online lån, så skal du overveje: 

  1. Vil du lave tilbagebetaling på kort tid, hvor der er færre renter, men hvor du så betaler et højere beløb hver måned? 
  2. Vil du have længere løbetid, hvor der er flere renter, og du betaler et mindre beløb hver måned, så du har flere penge til dig selv? 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce