Aniston

Lipstick lesbians

Et nyt alternativ til den gængse opfattelse af lesbiske som værende maskuline.

Lipstick lesbians
Feminine lesbiske kvinder med selvtillid og styrke.

Biseksualitet er blevet In, hvilket har fået mange unge piger til at udforske deres seksualitet ved at være sammen med in
Før i tiden har kvinder da også haft tætte relationer, men det store fokus, der i den seneste tid hat været på sex, har gjort, at flere og flere nu tager det sidste skridt og overskrider seksuelle grænser. Denne store seksuelle nysgerrighed vil dog ifølge eksperter kun strække sig over en kort periode i en kvindes liv. Hun vil i de unge år udforske det seksuelle terræn, men efter at fået tilfredsstillet sin nysgerrighed, vil hun ofte ende i et heteroseksuelt forhold.

Men der er kvinder som lever den nye tendens fuld ud, nemlig Lipstick lesbians. En Lipstick lesbian er en kvinde, der er tiltrukket af andre feminine kvinder, og som også selv har en fremtoning, der er meget feminin. Derved ligner de ikke det traditionelle billede af en lesbisk som værende maskulin. De går meget op i make-up og mode, idet de elsker at forskønne sig selv. Deres feminine ydre ser de som et tegn på styrke - det smukkeste køn er det stærkeste køn.

På websitet Belladonna (se linket nederst) sætter de følgende punkter op som kriterier for at kunne kalde sig Lipstick lesbian:

• You think God made women better-looking than men so that it would be obvious at a glance which was the superior sex.

• You derive a sense of power from towering over people when you wear high heels.

• You think of your makeup as warpaint.

• You think that "feminine feminist" is not an oxymoron, but a redundancy.

• You can do anything a man can do - backwards and in high heels.

• You think of straight women as "the ones who settle for second best."

• You think Adam was a rough draft.

• You accept the "universal he" because, just as men are incomplete women, male words ( he, man, male ) are incomplete versions of female words ( she, woman, female).
ANNONCE
Lipstick lesbians
Der er altså stor fokus på kvindelig styrke i Lipstick lesbian-tendensen - kvinder kan, vil og gøre det, MEN på deres egen måde. Det drejer sig derfor ikke kun om at have en specifik seksuel præference, men også om livsindstilling og livsstil. Det er altså nu muligt at være lesbisk og samtidig være feminin og trendy.

Tendensen bliver hilst velkommen af de heteroseksuelle og biseksuelle kvinder, men den "hardcore" lesbiske del af befolkningen betragter dem til tider som værende useriøse m.h.t. deres seksualitet. De mener, det er en påtaget seksuel holdning, som kun er et modefænomen. Det er især beton-lebberne (de meget maskuline lebber), der ryster på hovedet af Lipstick lesbians-fænomenet.

Man kan nemt fristes til at tro, at tendenserne med at udforske seksualiteten går i sig selv igen om et par år ligesom så mange andre modefænomener. Muligvis er det bare et nyt tiltag i magtkampen imellem de to køn, for tendensen fremelsker jo stærkere kvinder. Hvis dette er tilfældet, så bliver "midlerne" sikkert skiftet ud efter en periode, og nye kommer frem.

Men det kan også handle om andet end magtkamp. I dag definerer mange mennesker sig selv ud fra en livsstil - de finder en livsstil, som de finder attraktiv, og finder så deres identitet derigennem. På samme måde kan det at være biseksuel eller lesbisk, også hjælpe den pågældende kvinde med at definere sig selv. Fænomenet Lipstick lesbians handler jo ikke bare om ens seksuelle præference, men tilbyder samtidig kvinden en helt specifik livsstil. Så spørgsmålet er, om trenden er et udtryk for magtkamp eller for en rodløshed blandt kvinder. Måske begge dele eller noget helt tredje...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce