Aniston

Ligegyldig viden

Mangler du en god icebreaker for at få kontakt i byen eller er du helt pjattet med at vide mærkelig ting?

"Bla bla, 600 utroligt unødvendige oplysninger" er en nyudkommet bog, der i den grad dækker danskernes trang til at vide en masse ligegyldige ting.
Ligegyldig viden
Bogen er udgivet på Aschehougs forlag (www.aschehoug.dk/) og har nogle korte og velmente forord om, at alle oplysninger i bogen er sande. Den første unødvendige viden, men bogen falder på et tidspunkt, der er ideelt.

Ikke bare fordi den falder lige op til julehandelen og har været omtalt af vores alle sammen superhomo, Hans Pilgaard, der hver dag beriger os med små hyggeligheder i skæret af kameralyset fra "Godmorgen Danmark". Men også fordi tiden er til at vide noget ligegyldigt.

Det er en sikker fest vinder at vide noget som ingen andre ved og som folk forundres over uden egentlig at vide hvorfor de syntes, det er interessant at: "Rambrandts morfar var bager" eller at de måbende og smilende sidder med deres lommebog for at skrive ned at: "Frem til 1900-tallet solgte Harrods i London ren kokain" - ligegyldigt men sjovt!

Bogen er et kærkomment eje for ham eller hende, der altid syntes, at han/hun skal være festens midtpunkt, ved at te sig pinligt, når han/hun har fået for meget at drikke, eller hvis du i familien har en onkel Stewart, der nærmest bor nede på bodega "Den gyldenblonde" og mangler samtaleemner til den daglige snak med etøje-jim og burger-brian og de andre rødder.
ANNONCE
Ligegyldig viden
For det er helt sikkert at din kære onkel vil kunne underholde med spændende og komplet ligegyldige fakta som for eksempel at: "en nyopdaget myreart i Centralamerika har fået sit navn efter skuespilleren Harrison Ford.

Peidole Harrisonfordi hedder arten" eller måske kunne han endelig få lagt billet ind hos Birthe bag baren med anekdoter som: "Den hvide halvmåne på dine fingre er en lille bitte luftlomme.

Ingen ved, hvorfor den er der" eller "To tredjedele af verdens aubergineproduktion finder sted i New Jersey i Amerika". Sådanne små lækkerier skal nok tage kegler, over en gammel dansk og en guld øl med krave.

Alt i alt er det en mægtig bog at have liggende på lokummet og den vil helt sikkert også komme til at gøre sig som coffeetable book i det mindre fashionable egne af den københavnske vestegn. Jeg vil anbefale den på det varmeste. God fornøjelse herfra!
ANNONCE
Del

Seneste nyt