Aniston

Lige efter bogen

Ny krimi fra den prisvindende forfatter John Colapinto

Har du nogensinde prøvet at læse en super god bog, og samtidig inde i dig selv formet et billede af den person, som har skrevet den. Og hvis billedet så på ingen måde svarer til det, du forestiller dig, er det så ikke næsten uundgåeligt, at man tænker ved sig selv: "Det kan da på ingen måde være forfatteren".
ANNONCE
Lige efter bogen
Så har du mere eller mindre plottet i John Colapintos nye krimi. I en lille lejlighed i New York deler to unge fyre en lejlighed. Den tørre og indesluttede Stewart, som læser til advokat, og hans sambo Cal, der drømmer om en dag at springe ud som en kendt forfatter, alt imens han forfører kvinder på stribe.
 
Deres eneste fællesskab er når Cal, på opfordring af Stewart, fortæller om de forskellige erobringer og helst indtil de mest intime detaljer. 

Cal føler sig i disse øjeblikke ovenpå og har nærmest ondt af Stewart, som han mest af alt ser som en særling og voyarist. Lige indtil den dag, hvor Stewart viser ham en novelle, han i det skjulte har arbejdet på. Chokeret må han erfare, at ikke ham, men den tørre Stewart er den virkelige forfatter.

Det er dog ikke alt - kort efter må Cal erfare, at alle hans erobrings historier, og dermed i bund og grund hans liv, er blevet forvandlet til den mest fantastiske roman, han nogensinde har læst.

Inden Cal når at komme sig ovenpå chokket, kommer det næste. Stewart er død, ved en trafikulykke. Han gør det uimodståelige, nemlig udgiver Stewart's roman som sin egen. Men det skulle han aldrig have gjort. For nemesis venter lige rundt om hjørnet, og alting har sin pris, endda en særdeles høj pris, som Cal snart kommer til at erfare.

Man må lade sig rive med
Herfra og til sidste ord er læst, trækker du knap vejret længere, og du lægger endnu mindre bogen fra dig igen. Da jeg første gang læste, hvad bogen gik ud på, tænkte jeg: "Den handling kan jeg da regne ud på forhånd", så jeg forventede ikke det helt store. Jeg kunne ikke have taget mere fejl, for historien tager igen og igen en ny drejning ud i det ukendte, indtil man til sidst giver op og bare lader sig rive med.

Samtidig har John Colapinto en evne til at gøre sine personer utroligt genkendelige. Det er som om, man øjeblikkeligt kender dem og altid har gjort det, som var det hele en hemmelighed blandt gode venner, som først nu bliver fortalt.

Så mangler du en sikke vinderbog til sommerferien, kan jeg helt klart anbefale "Lige efter bogen" af John Colapinto. Især hvis du har en hængekøje eller god sofa at ligge dig i, og masser af tid.

Udgivet: den 13. marts 2008.
Pris: 269,-
Tak til forlaget Art-people for anmeldereksemplar.
ANNONCE
Del

Seneste nyt