Aniston

Lider du af hårtab? Genvind selvtilliden med en hårtransplantation

Hårtab er en af de ting, der tager rigtig hårdt på selvtilliden, uanset om hårtabet er varigt eller midlertidigt. Hormonelt hårtab ses ofte hos mænd, og det skyldes typisk en ubalance i kønshormonerne. Det er som regel genetisk betinget, og kan derfor spores tilbage til tidligere generationer i familien. Lider du af varigt hårtab, så kan en hårtransplantation være vejen frem, hvis du gerne vil øge din selvtillid. I denne guide kan du læse mere om hårtransplantation med FUE, og hvad der er værd at vide i forbindelse med en transplantation. 

Hvad er en FUE hårtransplantation?

FUE-transplantationen er en helt særlig hårtransplantation, der henvender sig til dig, der lider af varigt hårtab. FUE står for follikulær unit ekstraktion. Kort sagt betyder det, at hårsækkene udtages fra nakken, der også kaldes for donorzonen. Dernæst kan disse hårsække enkeltvis genplantes på området, hvor der ses hårtab. Det gode ved netop denne hårtransplantation er, at du heler hurtigt, og der opstår ikke ardannelse. 

Hvad går forud for hårtransplantationen?

Inden en hårtransplantation vil finde sted, så er der et par trin, du skal igennem først. Et af de trin, det er naturligvis forundersøgelsen. Lider du af hårtab, og kunne du tænke dig at få gjort noget ved det, så er første skridt at få undersøgt dine muligheder for en transplantation. 

En forundersøgelse vil typisk indebære følgende: 

  • En undersøgelse af donorområdet, herunder hvor mange hår, der kan udtages fra nakken.
  • En skitse af din nye hårgrænse.
  • En beregning af hvor mange hår, der skal genplantes for at kreere din nye hårgrænse.
ANNONCE

Den perfekte hårgrænse
 

Der er et utal af måder at genskabe den perfekte hårgrænse på. Når lægen skal undersøge, hvordan din nye hårgrænse skal være, så er der mange faktorer, der spiller ind. Det gælder blandt andet følgende: 

  • Hvor mange hår er til rådighed i donorzonen i nakken, og er det muligt at skabe hårgrænsen ud fra dette tal?
  • Din alder.
  • Din ansigtsform.
  • Dit køn.
  • Din etnicitet.
  • Dine egne præferencer og ønsker til din nye hårgrænse.
ANNONCE

Det sidste punkt omkring dine egne ønsker, er det absolut vigtigste. Det er trods alt dit udseende, der opereres på, og derfor skal du naturligvis være fuldt ud tilfreds med din nye hårgrænse.

Få mere selvtillid med en hårtransplantation

Hårtab kan tage rigtig hårdt på selvværet, især hvis det er varigt. Der er mange, der ikke bryder sig om at færdes i offentligheden, netop fordi de er usikre på deres udseende og manglende hår. Det skyldes, at vores hår er så stor en del af vores identitet – og især som mand, så er det bare en ubehagelig oplevelse at opleve ufrivilligt hårtab. 

Det kan være grænseoverskridende at søge den rette hjælp, hvis du gerne vil gøre noget ved hårtabet. Det er imidlertid et skridt i den rigtige retning, hvis du vil genvinde selvtilliden. En hårtransplantation er en rigtig god metode til at bringe din hårpragt tilbage til normalen og give dig et tilfredsstillende billede, når du kigger dig selv i spejlet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE