Aniston

Lav krøller med dit glattejern

Det hedder et glattejern, men de varme plader kan også forme flotte glamourkrøller, lange slangekrøller eller kraftig afrokrøl.

Store glamour krøller, lange slangekrøller eller afrokrøl? Glattejernet kan det hele.

Godt nok hedder det et glattejern, men de varme plader kan altså også forme flotte krøller.

Brug glattejernet til at skabe store glamourkrøller i håret, så du bliver gallafesterns dronning, få prinsesselook med slangekrøller, eller gøre håret stort og vildt med små, spændstige afrokrøller.

Glattejernet kan det hele. Det eneste, det kræver, er lidt øvelse.

Her får du en guide til de tre krølletyper.

Store glamourkrøller
Begynd i nakken, og saml det øvrige hår i en knold, så det ikke sidder i vejen. Brug altid varmebeskyttende spray, før du bruger glattejernet, ellers risikerer du at få tørt og ødelagt hår.

Tag en hårlok, sæt glattejernet på håret ved hårroden, træk jernet nogle få centimeter ud, og drej det en halv omgang (180°) om sig selv.

Træk så langsomt jernet gennem håret, og sno hårlokken et par gange om en finger, når glattejernet har været hele vejen igennem. Fortsæt med næste hårlok, og bliv ved til du har flotte glamourkrøller i hele håret. Spray hårlak på krøllerne undervejs, så holder de længere.

Se hvordan du gør, trin for trin på denne video

Lange slangekrøller
Teknikken til at få klassiske slangekrøller er stort set den samme.

Begynd i nakken, tag en tot af gangen, og sæt glattejernet på ved hårroden, sno hårtotten en gang rundt om håret, og drej jernet en hel omgang (360°) om sig selv.

Vend glattejernet lodret og træk det så ud.

Se hvordan det kan gøres herunder: Ved at vende glattejernet lodret, forstærker du effekten og får helt klassiske slangekrøller.

Få prinsesselook ved at give hele håret slangekrøller, eller sæt håret op, og lad nogle få slangekrøller hænge løst.
ANNONCE
Lav krøller med dit glattejern
Rund eller firkantet
Til de store bløde krøller er det nødvendigt at have et glattejern med runde kanter, som f.eks. en ghd styler.

Hvis kanterne er skarpe, kommer der let knæk i krøllerne, og så går du fra glamour til kikset på ingen tid.

Der er dog ingen undskyldning for ikke at lave nye frisurer med glattejernet - uanset hvilken type glattejern du har, kan du bruge det til at lave afrokrøller med!

Små spændstige afrokrøller
Uanset hvor glat dit hår er, kan du med glattejernet forvandle det til kæmpestort mikrofonhår.

Først skal du en tur i værktøjskassen, for du skal bruge en skruetrækker af metal!

Begynd i nakken, sno en hårlok om metalstykket på skruetrækkeren, og klem så glattejernet om skruetrækkeren.

Husk at bruge varmebeskyttende spray.

Sørg for, at alt det hår, du har snoet om skruetrækkeren, bliver varmet op af glattejernet. Lad håret glide af skruetrækkeren, og nyd synet af de små krøller.

Hvis du skal have mikrofonhår, så skal du væbne dig med tålmodighed og krølle hele håret lok for lok. Mindre kan også gøre det, lav nogle afrokrøller i det øverste hårlag, næste gang du skal have løst hår og nyd, hvor lidt der skal til for at få et nyt look.

De små krøller er også perfekte til at afslutte frisuren, hvis du har sat håret op, og der er et par totter, der skal hænge ned og krølle.
ANNONCE
Lav krøller med dit glattejern
Fladjernet kan også bruges til at lave helt vidunderlig minicrepe - det er simpelt og giver enorm effekt: Tag en hårnål og sno en hårtot i 8-taller mellem de to pinde i hårnålen. Sæt glattejernet på, og nyd efter få sekunder det bølgede resultat.

Fakta om varmebeskyttende spray
Den kraftige varme fra glattejernet er hård ved håret! Især hvis du ofte glatter hår, risikerer du, at håret bliver tørt, porøst og knækker lettere. Så galt behøver det dog ikke gå!

Brug en varmebeskyttende spray, hver gang du sætter de varme plader mod lokkerne, så bliver de beskyttet mod at udtørre. Mange varmebeskyttende produkter, f.eks. ghd Thermal Protector, indeholder også plejende og fugtende ingredienser.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE