Lav julemad i opvaskeren
Prøv noget nyt! Tilbered din juleand eller kalkun i opvaskemaskinen.
Hvad gør man, hvis ovnen er for lille til kalkunen? Eller hvis ovnen bryder sammen lige inden, man skal til at skubbe juleanden ind?
Well... Hvis du har en opvaskemaskine, så laver du den da bare der i!
Julemad med damp
Det lyder måske alt sammen som en (jule-) and, men det er det ikke.
Juleand, gås eller kalkun skulle blive både saftige og smagfulde efter et par ture i opvaskemaskinen.
Dampen og varmen gør nemlig kødet mørt, uden at det tørrer ud.
Sund og nem jule-fugl
Den noget specielle madlavnings-teknik er foreslået og testet af en engelsk kok. Og det er jo godt at tilberede mad med damp, så hvorfor ikke?!
Men hvis skindet på fuglen skal være sprødt, så skal den lige slutte af med en tur i ovnen.
Sådan damper du din julemad i opvaskemaskinen:
- 50 minutters varmt vaskeprogram for hvert kilo and, kalkun eller gås.
- Placer kødet, med krydderier, i flere hermetisk lukkede ovnposer, så der ikke kan komme vand ind.
- Kør fuglen i maskinen, og vask det antal gange, du har beregnet.
- Brun derefter stegen i ovnen for at opnå sprødhed og den lækre gyldne farve.
Læs mere om tilberedningen her.
Og nej! Metoden er desværre ikke afprøvet på redaktionen... Så det er helt på eget ansvar, hvis julemaden "går i vasken" (hø hø).
Well... Hvis du har en opvaskemaskine, så laver du den da bare der i!
Julemad med damp
Det lyder måske alt sammen som en (jule-) and, men det er det ikke.
Juleand, gås eller kalkun skulle blive både saftige og smagfulde efter et par ture i opvaskemaskinen.
Dampen og varmen gør nemlig kødet mørt, uden at det tørrer ud.
Sund og nem jule-fugl
Den noget specielle madlavnings-teknik er foreslået og testet af en engelsk kok. Og det er jo godt at tilberede mad med damp, så hvorfor ikke?!
Men hvis skindet på fuglen skal være sprødt, så skal den lige slutte af med en tur i ovnen.
Sådan damper du din julemad i opvaskemaskinen:
- 50 minutters varmt vaskeprogram for hvert kilo and, kalkun eller gås.
- Placer kødet, med krydderier, i flere hermetisk lukkede ovnposer, så der ikke kan komme vand ind.
- Kør fuglen i maskinen, og vask det antal gange, du har beregnet.
- Brun derefter stegen i ovnen for at opnå sprødhed og den lækre gyldne farve.
Læs mere om tilberedningen her.
Og nej! Metoden er desværre ikke afprøvet på redaktionen... Så det er helt på eget ansvar, hvis julemaden "går i vasken" (hø hø).