Aniston

Lassie

Påskens familiefilm

4 ud af 6 stjerner
Endnu engang er vores alle sammen yndlings hund at finde på det hvide lærred, og selvom der allerede findes adskillige tv-serier, så har verden ikke fået nok endnu.
Lassie
I den lille mineby, Greenhall Bridge, i det idylliske Yorkshire bor den ni-årige Joe Carraclough sammen med sine forældre, Sam og Sarah, og deres elskede og kloge hund, Lassie.

Anden Verdenskrig raser for alvor, og den lille familie kæmper en brav kamp for at holde elendigheden og sulten for døren.

En dag, da Joe og Lassie følger med i en lokal jagt, får den magtfulde hertug af Rudling og dennes steddatter, Cilla, øje på Lassie, og Cilla bliver meget begejstret for den smukke hund. Hertugen af Rudling tilbyder da familien Carraclough at købe Lassie, men den lille familie er under ingen omstændigheder indstillet på at sælge Lassie.

Men da minen - byens og familiens indtægtskilde - bliver lukket, er familien tvunget til at sælge Lassie for at overleve. Lassie er absolut ikke interesseret i at bo hos hertugen - især ikke på grund af den bryske og voldelige hundepasser, Hynes, der bruger korporlig afstraffelse som opdragelsesmiddel.

Lassie flygter i flere omgange fra hertugen og hjem til sin familie, så til sidst vælger hertugen at anbringe Lassie på sit afsides liggende slot i det nordlige Skotland, hvor det er meningen, at hun skal bruges til avl.

Men Lassie giver ikke op og forsøger igen at flygte. Og med Cillas hjælp lykkes det for den kloge hund at komme væk fra hertugens slot og den onde Hynes.

Da indledes et utroligt eventyr for den tapre Lassie, der egenhændigt må finde vej tværs over det krigshærgede England og hjem til sin elskede familie...

Rigtig familiefilm

Det kommer vel næppe bag på folk, at "Lassie" er en rigtig familiefilm, og den kan ses af alle - eller man tager da ikke skade af at se den.

Selvom "Lassie" efterhånden er en ældre dame på de 60 år, så er der nu stadig en vis form for hygge forbundet med at se den. For voksne er der nogle humorfyldte replikker og for børn og andre barnlige sjæle er der også lidt falden-på-hale-komik.

Det, der præger filmen meget, er naturen og især det skotske og nordengelske højland. Der er mange rigtig flotte naturscener, og det er bestemt et plus for filmen. Ja, man får endda et lille glimt af Nessie - nok bedre kendt som Loch Ness Uhyret.

Hvis man skal underholde sine mindre søskende, nevøer, niecer, kusiner, fætre eller hvad der nu ellers findes af familiemedlemmer, så kan man passende tage i biografen og se "Lassie", men forvent endelig ikke mere end en eftersynkroniseret, sød film.

"Lassie" har premiere fredag den 7. april 2006.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce