Aniston

Læseferie

Lyt, læs, lær

Solen skinner, fuglene synger og kattene er totalt liderlige og i løbetid. Myggene summer, græsset gror og hvad laver jeg? Jeg sidder med snuden begravet i bøger inde på et værelse, der efterhånden stinker fælt af cigaretrøg, uvaskede sokker og billig deodorant. Om jeg er blevet en rablende vanvittig selvmordskandidat, der lider af "gå-ud-i-solen-fobi"? Nej, jeg har læseferie.

ANNONCE
Læseferie
De fleste kender vist til "det forsømte/fordømte forår". Man har en ufattelig trang til at slappe af, men man ved også at det er ris til egen popo.

For hvis man ikke læser, så skal man ikke regne med at score. Det bliver allerhøjest et selvmål, medmindre man selvfølgelig har talegaverne i orden, og kan sno både censor og lærer om sin lillefinger.

Faktisk har jeg det ufattelig let i forhold til så mange andre stakler. Jeg skal op i to fag, hvilket er ren luksus i forhold til Hf's syv-otte eksamener. Alligevel har jeg ondt af mig selv, og det er især fordi solen skinner udenfor og alle er så sommerlige med påbegyndende sol-kulør. Jeg kan ikke være én af dem. Jeg ligner stadig en leverpostej, og jeg skal læse kemi.

Om jeg ikke ruster inde på det indelukkede værelse, hvor jeg sidder dag efter dag med mine bøger og min blyant? Jo, og jeg kan også give dig formlen på rust, og reaktionsskemaet for hvordan der dannes rust på jern.

Men det gider du ikke høre om. For enten har du selv en eksamen du sidder og knokler med, eller også er du en af de heldige der bare kan gå på arbejde ni-fem, og derefter holde fri indtil næste dag.

Og nej, jeg har ingen intentioner om at være retfærdig her. For selvom jeg udmærket er klar over, at et ni-fem-job kan være ret skod, hvis man ikke bryder sig om det, så synes jeg stadig at jeg er i min gode ret til at have ondt af mig selv. For jeg skal bedømmes i tyve minutter på noget jeg har brugt et halvt år på at forstå, og hvis jeg dummer mig til eksamen så er det ærgerligt for mig.

Hvis du i dette øjeblik tænker: "Føj, hvor er hun dog selvmedlidende. Tag dig sammen kvindemenneske!", så bebrejder jeg dig ikke. For det er ganske rigtig irriterende at høre andre brokke sig over noget de selv har valgt at gennemføre. Derfor vil jeg her til slut være superoptimist:

Er jeg en nørd eller har kemien ædt mine hjerneceller når jeg siger, at jeg rent faktisk glæder mig til min næste eksamen? For det er engelsk, og det kan jeg finde ud af. Og nu vil jeg sige held og lykke til alle jer der læser op til eksamensræset. Nik læreren en skalle, ræk censor lillefingeren, tag for dig af det store grønne bord - og hold derefter en rigtig velfortjent sommerferie inden gøgemøget begynder om igen til august.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE