Aniston

Længsler og leverpostej

Annamette Fuhrmann og hendes hudløst ærlige sovekammerfortællinger.

5 ud af 6 stjerner
Længsler og leverpostej
”Jeg har delt min historie, fordi du ikke skal føle dig alene. Jeg synes ikke, at jeg kan være andet bekendt.”

Sådan skriver Annamette Fuhrmann i sin bog "Længsler og leverpostej", som er en beretning om et hverdagsliv - på godt og ondt.

Annamette er nemlig, som vi kvinder er flest. Og hendes liv er, som mange af os kender det - på godt og ondt!

Da Annamette møder sin mand, Thure, er alt nemlig guld og grønne skove. De forelsker sig straks, selvom Annamette egentlig er i et forhold, som hun er glad for. Men Thure fejer benene væk på hende.

Når vi mister lysten 
Annamette og Thure bliver hurtigt forældre for første gang, og det giver nu engang udfordringer, og nogle gange er alt ikke længere fryd og gammen. 

Annamette synes nemlig, hun er fyldt op af barn, bleer, vasketøj og negative følelser. Og sex er absolut ikke på hendes dagsorden - faktisk slet ikke.

Derfor bliver den ellers glødende kærlighed ganske ofte sat på standby, og det samme bliver Thure og Annamettes sexliv, selvom det hverken er med den ene eller andens gode vilje!

Men Annamette har ganske enkelt ikke lyst!

Energien til sex og til at være der for hinanden er der bare ikke.

Når nærværet bare ikke helt kommer igen 
Men Annamette og Thure kæmper for at holde fast i hinanden - også da de ganske hurtigt får barn nummer to.

To børn gør ikke hverdagen mere lyserød, men parret kæmper! De går i parterapi. De snakker. De lader være med at snakke. De skændes. Annamette går til kursus i erotikfremmende soveværelsesindretning. De sætter æggeuret til præcis syv minutters sex hver aften.

Men intet synes at være vejen frem i længere tid ad gangen.

Og Annamette og Thure er i krise. Dyb krise! Mon der er en vej ud?
 
Forfriskende og hudløst ærlig
Annamette Fuhrmann er hudløst ærlig i sin fortælling om længsler og leverpostej. Hun fortæller om livet i den lille familie på Amager og specielt om hendes og Thures forhold og hendes tanker omkring dette - og det at være mor.

Hun deler ud af det hele, og det er forfriskende! 

Man følger således hendes tanker som i en dagbog eller den mere moderne udgave af dagbogen: Bloggen. Og hun er nem at identificere sig med - specielt hvis man selv sidder i barne- og parforholdssuppedasen, som jo ikke altid er lige rosenrød.

Derfor er Annamette meget nem at identificere sig med.

Nogle gange sidder man dog med en tanke af, at hele situationen måske ikke er så slem, som den bliver gjort til i Annamettes hoved.

Hun har da trods alt sex med Thure, og hendes bryster hænger nok ikke helt så meget, som hun selv bilder sig ind. Derudover lægger hun jo da trods alt stadigvæk makeup - omend det er i bilen på vej til vuggestuen. Men hun er vel bare, som kvinder er flest?!

Og hvis jeg selv skal være hudløst ærlig, så vil jeg sige, at jeg har slugt Annamettes bog på meget få dage! Forbløffende få dage! Og den har optaget mig rigtig meget.

Min eneste anke må være, at "Længsler og leverpostej" ikke alle steder er lige godt skrevet. Specielt i den sidste del af bogen virker det som om, det er gået meget stærkt med redigeringen og nedfældning af tanker.


"Længsler og leverpostej" er skrevet af Annamette Fuhrmann og udgivet af Pretty Ink 8. juni 2012. ISBN: 978-87-638-2051-6
ANNONCE
Del

Seneste nyt