Lækre italienske desserter
Lækkersulten? Så se her! Lette italienske desserter, der ikke tager alverdens tid at lave
Chokoladekage
Ingredienser:
125 gram blokchokolade
80 gram krystalsukker
80 gram blødt smør
4 spiseskefulde Maizena
6 æg
Tilberedning:
Chokoladen brækkes i små stykker. Smørret smeltes, 1 teskefuld smør gemmes til senere, i en gryde ved svag varme, kom chokoladen i det smeltede smør og lad det smelte under omrøring. Gryden tages af varmen, når chokoladen er smeltet helt. Ovnen forvarmes til 200 grader. Skil æggehviderne fra æggeblommerne.
Bland Maizena og sukker i en skål og rør blandingen med æggeblommerne til en luftig skum. Bland derefter den smeltede chokolade i. Æggehviderne piskes til skum og vend dem i dejen. Hæld derefter dejen i en springform, der er smurt med det smør, der er tilbage, og sættes derefter i ovnen i 30 minutter. Kagen afkøles og serveres.
Desserten er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
125 gram blokchokolade
80 gram krystalsukker
80 gram blødt smør
4 spiseskefulde Maizena
6 æg
Tilberedning:
Chokoladen brækkes i små stykker. Smørret smeltes, 1 teskefuld smør gemmes til senere, i en gryde ved svag varme, kom chokoladen i det smeltede smør og lad det smelte under omrøring. Gryden tages af varmen, når chokoladen er smeltet helt. Ovnen forvarmes til 200 grader. Skil æggehviderne fra æggeblommerne.
Bland Maizena og sukker i en skål og rør blandingen med æggeblommerne til en luftig skum. Bland derefter den smeltede chokolade i. Æggehviderne piskes til skum og vend dem i dejen. Hæld derefter dejen i en springform, der er smurt med det smør, der er tilbage, og sættes derefter i ovnen i 30 minutter. Kagen afkøles og serveres.
Desserten er beregnet til 4 personer
Jordbær i hvidvin
Ingredienser:
400 gram mellemstore jordbær
3 dl tør hvidvin
1 spiseskefuld grappa
1 spiseskefuld citronsaft
Mynteblade
Tilberedning:
Jordbærrene skyldes og stilkene fjernes. Hvidvinen, citronsaften, grappaen og sukkeret hældes i en skål. Det hele røres rundt til sukkeret er opløst. Jordbærrene lægges ned i lagen. Skålen dækkes til og stilles i køleskabet i 1 time. Jordbærrene vendes et par gange. Server desserten i 4 portionsglas, der er fyldt halvt op med vin. Serveres med det samme.
Desserten er beregnet til 4 personer
Isafkølet kage med æblecreme
Ingredienser:
4 æbler
2 dl piskefløde
300 gram sigtet mel
150 gram mandelmakroner
1 glas halvsød hvidvin
revet skal af to citroner
4 æggeblommer
4 æg
1 spiseskefuld smør
Ingredienser:
400 gram mellemstore jordbær
3 dl tør hvidvin
1 spiseskefuld grappa
1 spiseskefuld citronsaft
Mynteblade
Tilberedning:
Jordbærrene skyldes og stilkene fjernes. Hvidvinen, citronsaften, grappaen og sukkeret hældes i en skål. Det hele røres rundt til sukkeret er opløst. Jordbærrene lægges ned i lagen. Skålen dækkes til og stilles i køleskabet i 1 time. Jordbærrene vendes et par gange. Server desserten i 4 portionsglas, der er fyldt halvt op med vin. Serveres med det samme.
Desserten er beregnet til 4 personer
Isafkølet kage med æblecreme
Ingredienser:
4 æbler
2 dl piskefløde
300 gram sigtet mel
150 gram mandelmakroner
1 glas halvsød hvidvin
revet skal af to citroner
4 æggeblommer
4 æg
1 spiseskefuld smør
Tilberedning:
De 4 æg piskes med halvdelen af sukkeret i en skål. Fyld en stor gryde med varmt vand og sæt skålen i gryden til vandbad. Pisk videre til massen er svulmet op til det dobbelte. Skålen tages op af gryden og der piskes igen til æggemassen er afkølet. Ovnen forvarmes til 180 grader.
Vend mel og revet citronskal i massen og hæld dejen i en smurt springform. Formen sættes i ovnen i 25 minutter. Når den er færdig tages den ud og sættes til afkøling på en rist. Imens kagen er i ovnen skrælles æblerne, udkernes og skæres i tynde skiver, som koges i 4 spiseskefulde vand, noget hvidvin, 75 gram sukker og resten af den revne citronskal. Lad det køle af.
Æggehviderne piskes med resten af sukkeret. Sæt skålen i vandbad og pisk videre til blandingen er blevet tyk. Pisk fløden til skum og bland den i. Tilsæt de afkølede æbler og de smuldrede makroner.
Skær kagen i 3 lige store stykker. Smør halvdelen af æblecremen på det ene stykke og læg det andet stykke ovenpå. Gentag processen. Sæt kagen i fryseren i 30 minutter og lad den stå i køleskabet, indtil den skal serveres.
Desserten er beregnet til 4 personer
Velbekomme
De 4 æg piskes med halvdelen af sukkeret i en skål. Fyld en stor gryde med varmt vand og sæt skålen i gryden til vandbad. Pisk videre til massen er svulmet op til det dobbelte. Skålen tages op af gryden og der piskes igen til æggemassen er afkølet. Ovnen forvarmes til 180 grader.
Vend mel og revet citronskal i massen og hæld dejen i en smurt springform. Formen sættes i ovnen i 25 minutter. Når den er færdig tages den ud og sættes til afkøling på en rist. Imens kagen er i ovnen skrælles æblerne, udkernes og skæres i tynde skiver, som koges i 4 spiseskefulde vand, noget hvidvin, 75 gram sukker og resten af den revne citronskal. Lad det køle af.
Æggehviderne piskes med resten af sukkeret. Sæt skålen i vandbad og pisk videre til blandingen er blevet tyk. Pisk fløden til skum og bland den i. Tilsæt de afkølede æbler og de smuldrede makroner.
Skær kagen i 3 lige store stykker. Smør halvdelen af æblecremen på det ene stykke og læg det andet stykke ovenpå. Gentag processen. Sæt kagen i fryseren i 30 minutter og lad den stå i køleskabet, indtil den skal serveres.
Desserten er beregnet til 4 personer