Aniston

Lækre italienske desserter

Lækkersulten? Så se her! Lette italienske desserter, der ikke tager alverdens tid at lave

Italien er kendt for mange ting, én af dem er deres evner til at lave lækkert mad. Her kommer nogle bud på, hvordan nogle lækre desserter af forskellig slags laves uden de helt store kvaler.
Lækre italienske desserter
Chokoladekage

Ingredienser:

125 gram blokchokolade

80 gram krystalsukker

80 gram blødt smør

4 spiseskefulde Maizena

6 æg

Tilberedning:

Chokoladen brækkes i små stykker. Smørret smeltes, 1 teskefuld smør gemmes til senere, i en gryde ved svag varme, kom chokoladen i det smeltede smør og lad det smelte under omrøring. Gryden tages af varmen, når chokoladen er smeltet helt. Ovnen forvarmes til 200 grader. Skil æggehviderne fra æggeblommerne.

Bland Maizena og sukker i en skål og rør blandingen med æggeblommerne til en luftig skum. Bland derefter den smeltede chokolade i. Æggehviderne piskes til skum og vend dem i dejen. Hæld derefter dejen i en springform, der er smurt med det smør, der er tilbage, og sættes derefter i ovnen i 30 minutter. Kagen afkøles og serveres.

Desserten er beregnet til 4 personer
ANNONCE
Lækre italienske desserter
Jordbær i hvidvin

Ingredienser:

400 gram mellemstore jordbær

3 dl tør hvidvin

1 spiseskefuld grappa

1 spiseskefuld citronsaft

Mynteblade

Tilberedning:

Jordbærrene skyldes og stilkene fjernes. Hvidvinen, citronsaften, grappaen og sukkeret hældes i en skål. Det hele røres rundt til sukkeret er opløst. Jordbærrene lægges ned i lagen. Skålen dækkes til og stilles i køleskabet i 1 time. Jordbærrene vendes et par gange. Server desserten i 4 portionsglas, der er fyldt halvt op med vin. Serveres med det samme.

Desserten er beregnet til 4 personer

Isafkølet kage med æblecreme

Ingredienser:

4 æbler

2 dl piskefløde

300 gram sigtet mel

150 gram mandelmakroner

1 glas halvsød hvidvin

revet skal af to citroner

4 æggeblommer

4 æg

1 spiseskefuld smør
ANNONCE
Lækre italienske desserter
Tilberedning:

De 4 æg piskes med halvdelen af sukkeret i en skål. Fyld en stor gryde med varmt vand og sæt skålen i gryden til vandbad. Pisk videre til massen er svulmet op til det dobbelte. Skålen tages op af gryden og der piskes igen til æggemassen er afkølet. Ovnen forvarmes til 180 grader.

Vend mel og revet citronskal i massen og hæld dejen i en smurt springform. Formen sættes i ovnen i 25 minutter. Når den er færdig tages den ud og sættes til afkøling på en rist. Imens kagen er i ovnen skrælles æblerne, udkernes og skæres i tynde skiver, som koges i 4 spiseskefulde vand, noget hvidvin, 75 gram sukker og resten af den revne citronskal. Lad det køle af.

Æggehviderne piskes med resten af sukkeret. Sæt skålen i vandbad og pisk videre til blandingen er blevet tyk. Pisk fløden til skum og bland den i. Tilsæt de afkølede æbler og de smuldrede makroner.

Skær kagen i 3 lige store stykker. Smør halvdelen af æblecremen på det ene stykke og læg det andet stykke ovenpå. Gentag processen. Sæt kagen i fryseren i 30 minutter og lad den stå i køleskabet, indtil den skal serveres.

Desserten er beregnet til 4 personer

Velbekomme
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce