Aniston

Lækre italienske desserter #2

Stadig lækkersulten? Så er der igen lækre opskrifter på desserter, der ikke tager alverden at lave

I denne omgang af lækre desserter fra Italien er der noget til enhver slikmund med en sød tand. Ostedessert, is eller måske en lækker flødefromage? Hvad du end har lyst til, er desserterne lige til at gå til og efterfølgende sætte tænderne i.
Lækre italienske desserter #2
Ricotta med frisk frugt

Ingredienser:

200 g sødmælks-ricotta (ost med vanilje)

100 g hindbær

2 appelsiner skåret i kvarter, befriet for kerner

1 teskefuld revet citronskal

2 spiseskefulde Cointreau eller Grand Marnier

25 g semuljesukker

100 g jordbær

2 spiseskefulde krystalsukker

100 g ribs

4 teskefulde høvlet blokchokolade

Tilberedning:

Bland ricottaen, den revne citronskal og semuljesukkeret i en skål. Blandingen piskes til den er cremet og ensartet. Ribsene, jordbærrene og hindbærrene skylles og stilkene fjernes. Store jordbær deles i halve, så de får samme størrelse som de små. Læg ribsene, appelsinstykkerne og jordbærrene i et fad og vend dem i sukker og likør - uden at frugten beskadiges.

Blandingen fordeles i 4 portionsglasskåle og læg et par hindbær øverst som pynt. Garnér med ricotta og drys chokoladespåner ovenpå. Sæt desserten i køleskabet i 1 time, inden den serveres. Inden servering kan der eventuel pyntes med mynteblade.

Desserten er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
ANNONCE
Lækre italienske desserter #2
Cappuccino-is (Gelato di cappuccino)

Ingredienser:

4 dl sødmælk

5 æggeblommer

1 dl fløde

2 teskefulde vaniljeessens

30 g blokchokolade

2 spiseskefulde espresso- kaffepulver

50 g krystalsukker

Tilberedning:

Mælken opvarmes i en gryde, men dæmp varmen, før mælken når kogepunktet, da det ellers vil brænde på. Sukker og fløde blandes i og tag gryden af, når sukkeret er opløst. Pisk æggene i en skål og tilsæt 2 spiseskefulde varm mælk. Ægge-blandingen hældes derefter i gryden under konstant omrøring. Chokoladen brækkes i stykker og lægges i gryden, der derefter opvarmes ved svag varme, imens der røres i blandingen. Kogningen afsluttes lige før mælken når kogepunktet.

Hæld mælkeblandingen gennem en sigte fra gryden og over i en skål for at undgå klumper.

Espresso-pulveret opløses i to spiseskefulde mælk og røres derefter i mælkeblandingen sammen med vaniljeessensen. Skålen dækkes til og stilles i køleskabet i ca. 2 timer.

Hæld blandingen i en ismaskine og følg brugsanvisningen for den. Til serveringen fordeles isen i 4 portionsskåle og pyntes eventuelt med lidt revet chokolade og mynteblade.

Desserten er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 40 minutter
ANNONCE
Lækre italienske desserter #2
Flødefromage (Pánna cotta)

Ingredienser:

8 dl fløde

5 blade husblas

1 åbnet vaniljestang

1 dl frugtsaft (hindbær, blåbær eller abrikos)

75 g krystalsukker

Tilberedning:

Husblassen lægges i koldt vand og knuges for vand, når den er blød. Fløde, vanilje og sukker koges i 15 minutter under konstant oprøring. Tag vaniljestangen op, og skrab kornene ud.

Husblassen vendes i den varme vaniljefløde. Rør indtil husblassen er helt opløst i fløden.

Fromagen fordeles i 4 små skåle og stilles til afkøling i køleskabet i 4 timer. Når fromagen er kold, skæres fromagen fri med en skarp kniv og vendes ud på isassietter.

Hæld lidt frugtsaft ved, og server resten i en lille sauceskål ved siden af.

Desserten er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 25 minutter

Husk! Afkøling: 4 timer

Velbekomme
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce