Lækre italienske desserter #2
Stadig lækkersulten? Så er der igen lækre opskrifter på desserter, der ikke tager alverden at lave
Ricotta med frisk frugt
Ingredienser:
200 g sødmælks-ricotta (ost med vanilje)
100 g hindbær
2 appelsiner skåret i kvarter, befriet for kerner
1 teskefuld revet citronskal
2 spiseskefulde Cointreau eller Grand Marnier
25 g semuljesukker
100 g jordbær
2 spiseskefulde krystalsukker
100 g ribs
4 teskefulde høvlet blokchokolade
Tilberedning:
Bland ricottaen, den revne citronskal og semuljesukkeret i en skål. Blandingen piskes til den er cremet og ensartet. Ribsene, jordbærrene og hindbærrene skylles og stilkene fjernes. Store jordbær deles i halve, så de får samme størrelse som de små. Læg ribsene, appelsinstykkerne og jordbærrene i et fad og vend dem i sukker og likør - uden at frugten beskadiges.
Blandingen fordeles i 4 portionsglasskåle og læg et par hindbær øverst som pynt. Garnér med ricotta og drys chokoladespåner ovenpå. Sæt desserten i køleskabet i 1 time, inden den serveres. Inden servering kan der eventuel pyntes med mynteblade.
Desserten er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Ingredienser:
200 g sødmælks-ricotta (ost med vanilje)
100 g hindbær
2 appelsiner skåret i kvarter, befriet for kerner
1 teskefuld revet citronskal
2 spiseskefulde Cointreau eller Grand Marnier
25 g semuljesukker
100 g jordbær
2 spiseskefulde krystalsukker
100 g ribs
4 teskefulde høvlet blokchokolade
Tilberedning:
Bland ricottaen, den revne citronskal og semuljesukkeret i en skål. Blandingen piskes til den er cremet og ensartet. Ribsene, jordbærrene og hindbærrene skylles og stilkene fjernes. Store jordbær deles i halve, så de får samme størrelse som de små. Læg ribsene, appelsinstykkerne og jordbærrene i et fad og vend dem i sukker og likør - uden at frugten beskadiges.
Blandingen fordeles i 4 portionsglasskåle og læg et par hindbær øverst som pynt. Garnér med ricotta og drys chokoladespåner ovenpå. Sæt desserten i køleskabet i 1 time, inden den serveres. Inden servering kan der eventuel pyntes med mynteblade.
Desserten er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Cappuccino-is (Gelato di cappuccino)
Ingredienser:
4 dl sødmælk
5 æggeblommer
1 dl fløde
2 teskefulde vaniljeessens
30 g blokchokolade
2 spiseskefulde espresso- kaffepulver
50 g krystalsukker
Tilberedning:
Mælken opvarmes i en gryde, men dæmp varmen, før mælken når kogepunktet, da det ellers vil brænde på. Sukker og fløde blandes i og tag gryden af, når sukkeret er opløst. Pisk æggene i en skål og tilsæt 2 spiseskefulde varm mælk. Ægge-blandingen hældes derefter i gryden under konstant omrøring. Chokoladen brækkes i stykker og lægges i gryden, der derefter opvarmes ved svag varme, imens der røres i blandingen. Kogningen afsluttes lige før mælken når kogepunktet.
Hæld mælkeblandingen gennem en sigte fra gryden og over i en skål for at undgå klumper.
Espresso-pulveret opløses i to spiseskefulde mælk og røres derefter i mælkeblandingen sammen med vaniljeessensen. Skålen dækkes til og stilles i køleskabet i ca. 2 timer.
Hæld blandingen i en ismaskine og følg brugsanvisningen for den. Til serveringen fordeles isen i 4 portionsskåle og pyntes eventuelt med lidt revet chokolade og mynteblade.
Desserten er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: Ca. 40 minutter
Ingredienser:
4 dl sødmælk
5 æggeblommer
1 dl fløde
2 teskefulde vaniljeessens
30 g blokchokolade
2 spiseskefulde espresso- kaffepulver
50 g krystalsukker
Tilberedning:
Mælken opvarmes i en gryde, men dæmp varmen, før mælken når kogepunktet, da det ellers vil brænde på. Sukker og fløde blandes i og tag gryden af, når sukkeret er opløst. Pisk æggene i en skål og tilsæt 2 spiseskefulde varm mælk. Ægge-blandingen hældes derefter i gryden under konstant omrøring. Chokoladen brækkes i stykker og lægges i gryden, der derefter opvarmes ved svag varme, imens der røres i blandingen. Kogningen afsluttes lige før mælken når kogepunktet.
Hæld mælkeblandingen gennem en sigte fra gryden og over i en skål for at undgå klumper.
Espresso-pulveret opløses i to spiseskefulde mælk og røres derefter i mælkeblandingen sammen med vaniljeessensen. Skålen dækkes til og stilles i køleskabet i ca. 2 timer.
Hæld blandingen i en ismaskine og følg brugsanvisningen for den. Til serveringen fordeles isen i 4 portionsskåle og pyntes eventuelt med lidt revet chokolade og mynteblade.
Desserten er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: Ca. 40 minutter
Flødefromage (Pánna cotta)
Ingredienser:
8 dl fløde
5 blade husblas
1 åbnet vaniljestang
1 dl frugtsaft (hindbær, blåbær eller abrikos)
75 g krystalsukker
Tilberedning:
Husblassen lægges i koldt vand og knuges for vand, når den er blød. Fløde, vanilje og sukker koges i 15 minutter under konstant oprøring. Tag vaniljestangen op, og skrab kornene ud.
Husblassen vendes i den varme vaniljefløde. Rør indtil husblassen er helt opløst i fløden.
Fromagen fordeles i 4 små skåle og stilles til afkøling i køleskabet i 4 timer. Når fromagen er kold, skæres fromagen fri med en skarp kniv og vendes ud på isassietter.
Hæld lidt frugtsaft ved, og server resten i en lille sauceskål ved siden af.
Desserten er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: Ca. 25 minutter
Husk! Afkøling: 4 timer
Velbekomme
Ingredienser:
8 dl fløde
5 blade husblas
1 åbnet vaniljestang
1 dl frugtsaft (hindbær, blåbær eller abrikos)
75 g krystalsukker
Tilberedning:
Husblassen lægges i koldt vand og knuges for vand, når den er blød. Fløde, vanilje og sukker koges i 15 minutter under konstant oprøring. Tag vaniljestangen op, og skrab kornene ud.
Husblassen vendes i den varme vaniljefløde. Rør indtil husblassen er helt opløst i fløden.
Fromagen fordeles i 4 små skåle og stilles til afkøling i køleskabet i 4 timer. Når fromagen er kold, skæres fromagen fri med en skarp kniv og vendes ud på isassietter.
Hæld lidt frugtsaft ved, og server resten i en lille sauceskål ved siden af.
Desserten er beregnet til 4 personer
Tilberedningstid: Ca. 25 minutter
Husk! Afkøling: 4 timer