Lækre desserter
Sommerens guf
Bananasplit special
4 personer
Ingredienser:
• 3 marsbarer
• 1 liter vaniljeis
• 2 bananer
• Mælk
Smelt marsbarerne sammen med lidt mælk i en gryde, men husk, at det skal være på svag varme, for ellers brænder det hele på, og så må du starte forfra.
Skær isen ud i 4 skiver, og bananer skæres helt over på langs og en gang på midten. Anret de fire stykker is på hver sin tallerken med 2 stykker banan til hver. Til sidst hældes sovsen over bananerne og isen.
Pynt eventuelt med cocktailbær, revet chokolade og flødeskum.
Summer bananasplit
4 personer
Ingredienser:
• 4 bananer
• 1 liter is
• 1 bakke jordbær, skåret i skiver
• Cognac
• Brun farin
• Revet lys chokolade
Pisk isen til softice sammen med lidt fløde, og kom det i fryseren, indtil I er færdige med at grille.
Når I en gang er færdige med at grille de sidste pølser på grillen, så pak bananerne ind i staniol og læg dem ned sammen med de glødende kul.
Tag dem op efter ca. 10 minutter og pak dem op.
Bananen skal helst være lidt blød.
Skær bananskrællen op på midten og hæld cognac over den. Herefter drysses der brunfarin over. Læg en stor portion softice ved siden, og pynt til sidst med jordbærskiver og revet chokolade.
Skovbærdessert
• 900 gram blandede skovbær, for eksempel skovjordbær, ribs og brombær
• 75 gram sukker
• 8 store skiver franskbrød, 5 mm tykke
• Flødeskum
Hæld bærrene og sukkeret i en gryde med 3 spsk. vand. Bring vandet i kog ved svag varme, og lad bærrene simre i 3-4 minutter, indtil de begynder at safte. Tag gryden af varmen og stil den til side.
Skær skorpen af brødet. Af en af skiverne skæres en cirkel, der passer i bunden af en 1,5 liter form. Sæt den til side. Skær de resterende skiver halvt over på langs, og læg dem rundt langs kanten af formen. Lad dem overlappe lidt ved bunden, så de lukker fint til, og der ikke er nogen huller.
Læg brødcirklen på bunden, så den er dækket. Øs omkring 1 dl af bærsaften i en kande, og stil den til side. Fyld den brødforede form med bærrene og resten af saften, og dæk så med resten af brødskiverne og skær dem til, så de passer.
Ingredienser:
• 3 marsbarer
• 1 liter vaniljeis
• 2 bananer
• Mælk
Smelt marsbarerne sammen med lidt mælk i en gryde, men husk, at det skal være på svag varme, for ellers brænder det hele på, og så må du starte forfra.
Skær isen ud i 4 skiver, og bananer skæres helt over på langs og en gang på midten. Anret de fire stykker is på hver sin tallerken med 2 stykker banan til hver. Til sidst hældes sovsen over bananerne og isen.
Pynt eventuelt med cocktailbær, revet chokolade og flødeskum.
Summer bananasplit
4 personer
Ingredienser:
• 4 bananer
• 1 liter is
• 1 bakke jordbær, skåret i skiver
• Cognac
• Brun farin
• Revet lys chokolade
Pisk isen til softice sammen med lidt fløde, og kom det i fryseren, indtil I er færdige med at grille.
Når I en gang er færdige med at grille de sidste pølser på grillen, så pak bananerne ind i staniol og læg dem ned sammen med de glødende kul.
Tag dem op efter ca. 10 minutter og pak dem op.
Bananen skal helst være lidt blød.
Skær bananskrællen op på midten og hæld cognac over den. Herefter drysses der brunfarin over. Læg en stor portion softice ved siden, og pynt til sidst med jordbærskiver og revet chokolade.
Skovbærdessert
• 900 gram blandede skovbær, for eksempel skovjordbær, ribs og brombær
• 75 gram sukker
• 8 store skiver franskbrød, 5 mm tykke
• Flødeskum
Hæld bærrene og sukkeret i en gryde med 3 spsk. vand. Bring vandet i kog ved svag varme, og lad bærrene simre i 3-4 minutter, indtil de begynder at safte. Tag gryden af varmen og stil den til side.
Skær skorpen af brødet. Af en af skiverne skæres en cirkel, der passer i bunden af en 1,5 liter form. Sæt den til side. Skær de resterende skiver halvt over på langs, og læg dem rundt langs kanten af formen. Lad dem overlappe lidt ved bunden, så de lukker fint til, og der ikke er nogen huller.
Læg brødcirklen på bunden, så den er dækket. Øs omkring 1 dl af bærsaften i en kande, og stil den til side. Fyld den brødforede form med bærrene og resten af saften, og dæk så med resten af brødskiverne og skær dem til, så de passer.
Dæk desserten med en underkop, der passer ned i formen, og læg et tungt lod (eller en dåse) ovenpå.
Lad desserten stå i køleskabet natten over. Når desserten skal ud af formen, fjerner man først underkoppen og loddet. Placér en tallerken oven på formen, hold på både form og tallerken, og vend det hele på hovedet.
Ryst nænsomt desserten ud af formen og ned på en tallerken. Fjern formen og øs resten af saften ud over desserten for at dække eventuelle bare pletter brød.
Serveres med flødeskum.
God fornøjelse!
Lad desserten stå i køleskabet natten over. Når desserten skal ud af formen, fjerner man først underkoppen og loddet. Placér en tallerken oven på formen, hold på både form og tallerken, og vend det hele på hovedet.
Ryst nænsomt desserten ud af formen og ned på en tallerken. Fjern formen og øs resten af saften ud over desserten for at dække eventuelle bare pletter brød.
Serveres med flødeskum.
God fornøjelse!