Lækker mad til 1 person #2
Så er der igen lækre retter, der er lige til at spise
Kødstrimler med ris
Ingredienser:
2 pæne svinekoteletter
200 g grønsager, for eksempel gulerødder, selleri, porrer, ærter, løg, peber (skåret i små stykker)
1 løg
1 grøn eller rød peberfrugt
3 spiseskefulde sojasauce
Smør eller ekstra jomfru olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Olien eller smørret opvarmes i en sauterpande eller wok. Det hakkede løg, den rensede peberfrugt, der er skåret i strimler eller tern, og grønsagerne, der er hakket, svitses under konstant omrøring i 5 minutter. Der krydres med salt og peber. Imens koges risene og holdes varme.
Skær koteletterne i fine strimler og kom dem ned til grønsagerne. Steg det hele videre i 5 minutter under omrøring. Til sidst tilsættes de kogte ris og det krydres med sojasauce efter smag.
Serveres straks.
Ingredienser:
2 pæne svinekoteletter
200 g grønsager, for eksempel gulerødder, selleri, porrer, ærter, løg, peber (skåret i små stykker)
1 løg
1 grøn eller rød peberfrugt
3 spiseskefulde sojasauce
Smør eller ekstra jomfru olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Olien eller smørret opvarmes i en sauterpande eller wok. Det hakkede løg, den rensede peberfrugt, der er skåret i strimler eller tern, og grønsagerne, der er hakket, svitses under konstant omrøring i 5 minutter. Der krydres med salt og peber. Imens koges risene og holdes varme.
Skær koteletterne i fine strimler og kom dem ned til grønsagerne. Steg det hele videre i 5 minutter under omrøring. Til sidst tilsættes de kogte ris og det krydres med sojasauce efter smag.
Serveres straks.
Kyllingefilet med vindruer
Ingredienser:
1 kyllingefilet
1/2 dåse hønsesuppe
4 spiseskefulde tør hvidvin
2 spiseskefulde fløde
200 g vindruer uden kerner delt i halve
1 klump smør
Salt og friskkværnet hvid peber
Tilberedning:
Brun kyllingefileten i det varme smør i 10 minutter til den er gylden og krydre det med peber og salt.
Fileten må ikke få alt for meget farve. Fileten tages af panden og det overskydende stegefedtet smides væk.
Hvidvinen, fløden og den ufortyndede suppe hældes derefter på panden. Kyllingefileten lægges tilbage på panden og retten koges yderligere i 5 minutter under låg ved svag varme. Tilsæt druerne og smag til med krydderier efter behag.
Retten serveres kogte kartofler og persille.
Tip: Druer på dåse kan også bruges, men de skal være godt afdryppet. I stedet for kyllingefileten kan der bruges en svinekotelet.
Tilberedningstid: Ca. 20 minutter
Ingredienser:
1 kyllingefilet
1/2 dåse hønsesuppe
4 spiseskefulde tør hvidvin
2 spiseskefulde fløde
200 g vindruer uden kerner delt i halve
1 klump smør
Salt og friskkværnet hvid peber
Tilberedning:
Brun kyllingefileten i det varme smør i 10 minutter til den er gylden og krydre det med peber og salt.
Fileten må ikke få alt for meget farve. Fileten tages af panden og det overskydende stegefedtet smides væk.
Hvidvinen, fløden og den ufortyndede suppe hældes derefter på panden. Kyllingefileten lægges tilbage på panden og retten koges yderligere i 5 minutter under låg ved svag varme. Tilsæt druerne og smag til med krydderier efter behag.
Retten serveres kogte kartofler og persille.
Tip: Druer på dåse kan også bruges, men de skal være godt afdryppet. I stedet for kyllingefileten kan der bruges en svinekotelet.
Tilberedningstid: Ca. 20 minutter
Ørred med mandler
Ingredienser:
1 ørred på ca. 250g
20 g mandelflager
1 spiseskefuld smør
1/2 kop mælk (lille)
2 spiseskefulde mel
1 citronskive
1 dusk persille
2 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Til beredning:
Olivenolien opvarmes i en pande og mandelflagerne ristes i 3 minutter. Tag derefter mandelflagerne af og gem dem til senere. Ørreden renses omhyggeligt og skylles udenpå og indeni. Tør ørreden i et stykke køkkenrulle, så den er fin tør.
Mælken hældes op i en dyb tallerken. Panering: Vend først ørreden i mælken og derefter i melet, der er strøet ud på køkkenbordet eller anden flade. Ørreden drysses med salt og peber. Smørret opvarmes på panden og ørreden steges på begge sider til den ser ensartet stegt ud.
Drys de ristede mandelflager ud over ørreden og server fisken med en citronskive, persille og nye kartofler.
Tilberedningstid: Ca. 20 minutter
Velbekomme
Ingredienser:
1 ørred på ca. 250g
20 g mandelflager
1 spiseskefuld smør
1/2 kop mælk (lille)
2 spiseskefulde mel
1 citronskive
1 dusk persille
2 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Til beredning:
Olivenolien opvarmes i en pande og mandelflagerne ristes i 3 minutter. Tag derefter mandelflagerne af og gem dem til senere. Ørreden renses omhyggeligt og skylles udenpå og indeni. Tør ørreden i et stykke køkkenrulle, så den er fin tør.
Mælken hældes op i en dyb tallerken. Panering: Vend først ørreden i mælken og derefter i melet, der er strøet ud på køkkenbordet eller anden flade. Ørreden drysses med salt og peber. Smørret opvarmes på panden og ørreden steges på begge sider til den ser ensartet stegt ud.
Drys de ristede mandelflager ud over ørreden og server fisken med en citronskive, persille og nye kartofler.
Tilberedningstid: Ca. 20 minutter