Aniston

Lækker juice

Et lille glas gør en stor forskel

Friskpresset frugt- og grøntsagsjuice er den bedste måde at tabe sig på. Det siger Jason "The Juice Master" Vale, den britiske succesforfatter til bøger om juice og helse. Diæt- og helseguruen har fået berømtheder som Sarah Jessica Parker, Drew Barrymore og Jennifer Aniston til at bruge juicemetoden. Nu er denne trend med friskpresset juice nået til Norden. 
ANNONCE
Lækker juice
"Fastfood behøver ikke at være dårlig mad. På ti minutter kan du tilberede en juice eller smoothie, som er mættende, indeholder mange næringsstoffer og sætter fart i forbrændingen," siger Jason "The Juice Master" Vale, som har tabt sig meget ved hjælp af sin juicemetode. Ud over at juice er den bedste måde at få dækket det daglige behov for vand, frugt og grøntsager, renser den også kroppen og nedbryder giftstoffer. Juice er stopfuld af næringsstoffer, som bland andet indeholder proteiner, fedtstof, kulhydrat og klorofyl. For at opnå det bedste resultat er det vigtigt at bruge en juicer (eller saftpresser), som er nem at anvende og rengøre.

"Med en god saftpresser kan man nemt og hurtigt tilberede juice af både hårde og bløde frugter og grøntsager. Det er vigtigt, at saftpresseren er kraftig nok til, at man ikke behøver at skrælle, dele eller udkerne frugterne. Den skal være nem at bruge, ellers havner den garanteret bagerst i skabet sammen med alle de andre køkkenmaskiner, du troede, at du havde brug for," siger Lise Ludvigsen, Senior Marketing Manager hos Philips.

Jason Vales juicetip
Brug sæsonens frugter og grøntsager. Jo mere modne, søde og saftige de er, desto mere juice og flere næringsstoffer.
 
 • Vælg så vidt muligt økologisk og biodynamisk dyrket frugt. Så ved man, at produkterne ikke indeholder kemikalier, og at de har et stort indhold af næringsstoffer. 

 •  
 • Jo mere kompakt frugten er, desto mindre juice. Bland derfor kompakte frugter med andre frugter og grøntsager, som er mere porøse. 
 •  

 • Tilsæt krydderier og urter for at forstærke juicens smag. Ingefær, chili og radiser giver en frisk smag, mens muskatnød, kanel og kardemomme giver varme og dybde i smagen. 

 •  
 • Hvis du tilbereder en stor portion juice, skal den del af juicen, som skal drikkes senere, opbevares tildækket i køleskabet. Derved sikrer du, at næringsstofferne holder længst muligt.

 •  
 • Brug en saftpresser, som er nem at anvende og rengøre. Jason Vale anbefaler Philips Juicer HR 1861. Den sælges i elektronikbutikker, koster ca. 1.500 kroner og har en kraftfuld motor med en effekt på 700 W.

  Juiceopskrift à la Jason "The Juice Master" Vale
  Jason Vale er forfatter til flere populære bøger om helse og kostomlægning og er blevet kaldt helse- og juiceverdenens Jamie Oliver i den britiske presse. I bøgerne afslører Jason de metoder, han har brugt til at lægge livet som overvægtig bag sig. I dag arbejder Jason også som personlig træner for flere kendte personer.

  Jasons favoritjuice
  To æbler
  En gulerod
  En selleristav
  En håndfuld blandede krydderurter: F.eks. persille, spinat og karse
  Et stykke agurk
  Et stykke broccolistilk
  Et stykke squash
  Et lille stykke citron med skal
  Et lille stykke ingefær
  To isterninger

  Abrikos surprise
  Fire udkernede abrikoser
  En kvart ananas
  En fersken uden sten
  To isterninger

  Jasons hurtige lemonade
  To søde æbler (gerne golden delicious) og en 2-3 centimeter tyk skive citron med skal på (skallen skal være ren og uden voks).
ANNONCE
Del

Seneste nyt